Çorum Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kış mevsimiyle birlikte oluşabilecek kuduz vakalarına karşı önlem alınması gerektiği kararını aldı.

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. maddesine istinaden İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı yönetiminde Valilik Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyeleri kış ayları nedeniyle aşılama yöntemiyle olası kuduz vakalarından korunması gerektiğine karar verdi.

Yapılan açıklamada, “ Bilindiği üzere kuduz hayvanlar aracılığıyla bulaşan zoonotik bir hastalıktır. Son yıllarda hastalığın sayısı azalmakla birlikte önemini hala korumaktadır. Özellikle yaz aylarında sıcak artışına kış aylarında ise hayvanların yaşam şartlarının zorlaşmasına bağlı olarak, yaban hayatı içindeki hayvanların insanların yerleşim yerlerine yaklaşmaları, bakımlarını yürüttükleri hayvanlarla temas halinde olmaları buna bağlı olarak kuduz hastalığının bulaşma ihtimalinin artacağı düşünülmektedir.

Kuduz hastalığının en önemli koruma yöntem ise hayvanları aşılama çalışmaları ile hastalık oluşumu ve geçiş sürecinin önlenmesi ve azaltılması işlemleridir.Belediye Başkanlıkları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün konuyla ilgili iyileştirici çalışmalarını koordineli bir şekilde sürdürmelerine, kuduz hastalığına yönelik aşılama çalışmalarının uygulanmasına karar verildi” ifadeleri yer aldı.