Çorum’da 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında alınan sağlık tedbirleri değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Demirbaş’ın başkanlığında Hattuşa Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında alınan koruyucu ve destekleyici tedbirler konusunda Başkanlığa bağlı sağlık tesislerinde görev yapan sağlık tedbiri uygulayıcılarına bilgilendirme yapıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Demirbaş, “5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunun amacı, korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunmasına, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınmasına ilişkin usûl ve esasları düzenlemektir.

Koruyucu ve destekleyici tedbirler, çocuğun öncelikle kendi aile ortamında korunmasını sağlamaya yönelik danışmanlık, eğitim, bakım, sağlık ve barınma konularında alınacak tedbirlerdir. Sağlık tedbiri, çocuğun fiziksel ve ruhsal sağlığının korunması ve tedavisi için gerekli geçici veya sürekli tıbbî bakım ve rehabilitasyonu ile madde bağımlısı olanların tedavilerinin yapılmasına yönelik tedbirdir” dedi.

Toplantı sonunda sağlık tedbiri takibi sürecinde yaşanan sorunlara değinilmiş olup sorunların çözümüne yönelik kararlar alındı.