Türk Kızılay Çorum Şube Başkanı Hüseyin Kılıç, 11 Haziran Türk Kızılayı'nın kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yayınladı.

Kızılayın, 1868 yılında savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğduğunu anlatan Kılıç, “11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Kızılay, 1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti", 1923'de "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti", 1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "Kızılay" adını büyük önder Atatürk tarafından verilmiştir.

Türk Kızılayı; İnsanlık, ayırım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik, evrensellik olarak belirlenen temel ilkelerini benimseyen, kurulduğu günden bugüne bu ilkeler ışığında insanlığa hizmet veren bir kuruluştur” diye kaydetti.

Kılıç, açıklamasının devamında şunları dile getirdi;

“Bu gün Türk Kızılayı milletimizin ve Çorumlu hayırseverlerin katkıları ile yurdumuzun her bir köşesine ulaşmış, yurt dışında ise 132 ülke insanlarının ümidi olmuştur. Bu güne kadar, milletimizin büyük katkıları ile bu güne gelmiş olan bu iyilik hareketi, milletimiz var olduğu sürece var olmaya devam edecek, temel ilkelerinden ödün vermeden tüm insanlığa hizmet etmeye devam edecektir. Bu iyilik hareketine maddi ve manevi olarak destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkürleri borç bilir, ahirete irtihal edenlere ise Allah tan rahmet dilerim”