Türk-İş Çorum İl Temsilcisi ve Şeker-İş Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, yayınladığı açıklamada Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Açıklamasında vatandaşları nişasta bazlı şekerler (NBŞ) konusunda da uyarılarda bulunan Kahraman, “Mübarek Ramazan bayramına hazırlanırken, halkımız yoğun bir alışveriş ve misafirlerimizi ağırlamak için tatlı bir telaş içerisinde. Alışveriş merkezlerimizde tatlı imalathanelerinde yaptırdığımız baklava, Tatlılar ve bayram şekerlerini alırken çok dikkatli olmalıyız. Çünkü doğal pancar şekeri yerine tatlandırıcı(NBŞ) nişasta bazlı şeker, mısır şurubu, maltoz şurubu, glikoz, früktoz gibi doğal şekere özdeş fakat insan sağlığına son derece sakıncalı bu ürünler kullanıldığını unutmayalım ve geleceğimizi karartmayalım sağlığımızı bozmayalım” dedi.

Kahraman açıklamasında şunları kaydetti:

“Çünkü bu ürünler içtiğimiz kolada, meyve suyunda, gazozda, çikolatada, her çeşit tatlılarda, pastalarda, reçelde, helvada, dondurmada kısaca yüzlerce ürünlerde bulunmaktadır.

Uzman Dr. ve bilim adamlarının yüz yılın en büyük felaketi olarak değerlendirdikleri GDO ve NBŞ’li ürünler artık sofralarımızda her alanda yerini almaktadır. Çocuklarımızı torunlarımızı sevindirelim diye aldığımız dışı cafcaflı bu çikolatalarla bilmeyerek bu genç neslimizi kendi elimizle zehirlediğimizi farkında olalım. Bu ürünler Emsallarına göre daha ucuz olduğu için talep de artmaktadır. Şeker-İş Sendikası ve Çorum Şubesi Olarak halkımızı bu güne kadar olduğu gibi uyararak daha dikkatli olmalarını ve daha seçici ve özellikle etiketlerinin iyi okunması gerekli olduğunu hatırlatıyoruz. Bu minvalde hükümetin de bu NBŞ ve GDO’lu ürünlerin bulunduğu paketlerde mutlaka uyarıcı bir yazı ile tüketicinin bilgilendirilmesini sağlamalıdır.

Aksi takdirde ülkemizde obezite, kanser, felç, kalp krizi, Alzheimer gibi ölümcül hastalıklara sebebiyet verdiği birçok Prof. Doktorlarımızca Belirtilmektedir. Bizde Şeker-İş Çorum Şubesi olarak bu vesileyle halkımızı bir kez daha dikkatli olmaya davet ediyor, Çorumlu hemşerilerimizin ve ülkemizin Ramazan Bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim”