Çorum İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde “Koruyucu sağlık hizmetlerinde iletişim ve empatik yaklaşım” eğitimi başladı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) Teknik Destek Programı kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 15-16-17-18-19 Nisan 2019 tarihlerinde "Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde İletişim ve Empatik Yaklaşım" konulu proje gerçekleştirildi.

Kişisel Gelişim Uzmanı Kaan Uğur Yücekent tarafından verilmekte olan “Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde İletişim ve Empatik Yaklaşım” konulu eğitimlerin ilk oturumu yoğun katılımla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı merkez ve 13 ilçede görev yapan tüm sağlık çalışanlarına, koruyucu sağlık hizmetlerinde etkili iletişim için gerekli olan, kendini ifade etme, dinleme, ikna ve empati kurma becerilerini kazandırmak, kişisel farkındalığı artırmak, mesajların etkin iletilmesini, iletişim kopukluklarının azaltılmasını, aynı zamanda sağlık kurumunun, yapısını, örgütlenişini ve sağlık hizmeti sunumunu hasta ve hasta yakını ile bir iletişim konuları hakkında bilgiler verildi.

Devam edecek eğitimler hakkında yapılan açıklamada, “2014-2018 10. Kalkınma Planı 178. Maddesinde; Sağlıkta insan gücünün, demografik gelişmeler ile uzun vadede ihtiyaç duyulacak yeni meslekler de dikkate alınarak nicelik ve nitelik olarak geliştirilmesi, Sağlık Bakanlığı 2013-2017 Stratejik Planında “Birey ve topluma erişilebilir, uygun, etkili ve etkin sağlık hizmetleri sunma amacına ulaşmak için sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenliğini iyileştirmek; sağlıkta insan kaynaklarının dağılımını, yetkinliğini ve motivasyonunu iyileştirmeye devam etmek ve sağlıkta insan kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak gibi hedefler belirlenmiştir. Bu amaçla kurumsal misyonumuz; “İnsan merkezli yaklaşımla birey ve toplum sağlığını en üst düzeyde koruyarak, sağlık sorunlarına zamanında, uygun ve etkili çözümleri sunarak, herkesin sağlığının korunup geliştirildiği sağlıklı ve mutlu bir il olmak” ifadeleri kullanıldı.