Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından gerçekleştirilen “Anne oluyorum projesi” kapsamında anne ve anne adaylarının daha bilinçli, huzurlu bir gebelik ve annelik dönemi geçirmeleri, daha sağlıklı bireyler yetiştirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen eğitimler devam ediyor.
Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime çok sayıda kadın katılırken Eğitimi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Pınar Yıldırım verdi. 
Her şeyi zamanında yapmanın önemli olduğu gibi hamileliğin de zamanında olmasının önemli olduğunu belirten Yıldırım, 19 yaş altı ve 35 yaş üzerinin hamileler için riskli yaşlar olduğunu vurguladı. Hamilelerde sigara içmenin riskli olduğunu hem annenin hem de bebeğin sağlığını tehlikeye attığını belirten Yıldırım, en büyük risklerden birinin de enfeksiyon ve kimyasal malzemelere maruz kalmak olduğunu dile getirdi. Anne adaylarının paketli ve hazır yiyeceklerden uzak durmasını öğütleyen Yıldırım, özellikle mevsimine göre yiyecek tüketilmesini ve konserve yiyeceklerden de uzak durulmasını söyledi.