Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 157 milyon 500 bin TL’lik ihale sonucunda Ankara yolu eski Karayolları Muayene İstasyonu’nun bulunduğu 128 bin metrekare alana yapılması planlanan 1048 yataklı Çorum Şehir Hastanesi temele hazırlanıyor. 
Yer teslimi yapılan hastanenin temel öncesi çalışmalarına başlanırken, temelinin de kısa sürede atılmasıplanlanıyor. İş makineleriyle hastane arazisinde hafriyat çalışmaları ve ölçümleri yapan Özaras İnşaat-İntekar ve Dido Ray Yapı ortaklığında yetkilileri hastaneyi kısa sürede temel atmaya hazır hale getirmeyi planlıyor. 
800 kişilik Çorum Şehir Hastanesi olarak planlanan ancak yapılan ilavelerle 1048 yatağa ulaşan hastanenin 18 ay içinde yapılması da hedefleniyor. 

Genel yoğun bakım, cerrahi yoğun bakım, pediatrik servisi, KVC ünitesi, acil servis, ameliyathaneler, anne oteli, yanık tedavi merkezi, hemodiyaliz, 326 kişilik konferans salonu, seminer ve sergi salonu, 750 kapasiteli otopark gibi bölümleri bulunacak olan akıllı hastanenin Güney Kampüsü’nde yapılacak olan Tıp Fakültesi’ne tüp geçitle bağlanacağını dile getiren Sağlık Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Agah Kafkas, hastanenin 18 ay içinde bitirilmesini planladıklarını açıkladı. 128 bin metrekare alana sahip olacak hastanede helikopter pisti de bulunacak.