Sağlık Bakan Yardımcısı, Çorumlu hemşehrimiz Agah Kafkas, Ankara yolu üzerine yapılan 1048 yataklı hastanenin yerinde incelemede bulundu. 
Beraberinde Milletvekili Murat Yıldırım, Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turgay Happani, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün ve partililerle birlikte hafriyat çalışmalarına başlanan hastane yerinde firma yetkililerinden bilgi alan Kafkas, hastanenin Çorum’a yakışacağını söyledi. 
Kullanılabilen yatak sayının 1048 olduğunu ifade eden Kafkas, “Cumhuriyet tarihinde tek bir kalemde Çorum’a yapılan en büyük yatırım olacak. Kamu-özel ortaklığıyla yapılan hastanelere şehir hastaneleri deniliyor. Buradaki hastane ise tamamen Sağlık Bakanlığı’nın kendi kaynaklarıyla yapılıyor. Yozgat’taki hastanenin iki kat büyüklüğünde bir hastane olacak” dedi.

Kafkas, hastanenin temelinin Mart ayının başında atılmasının planlandığını ancak kesin bir günün halen belli olmadığını belirtti. 
Milletvekili Murat Yıldırım ise Çorum’un bayındırlık, eğitim ve sağlıkta alması gereken yatırımları aldığını ifade ederek, “Bundan sonra da yatırımları almaya devam edecek. Modern bir hastaneyi Çorum’a kazandırmış olacağız” dedi.