Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hasta Okulu Eğitim Hizmetleri başladı.

Kronik hastalığı bulunan kişilerin yaşamlarını daha iyi bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olmayı hedefleyen Hasta Okulu hizmetleri için gerekli çalışmalar Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından tamamlanarak eğitimlere başlandı.

Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,

“Hasta Okulunun amacı; hastanemiz konferans salonlarında sürekli eğitim programları düzenleyerek, yaşamında zorluklar ile karşılaşan kronik hastalara gündelik sorunların çözümünde yardımcı olmak ve hastalıkları ile birlikte kolay yaşamalarını sağlamaktır. Hasta Okulu, aynı zamanda benzer problemleri olan hastaların tanışması ve dayanışmasını da hedeflemektedir.

2018 yılı içerisinde başlatmış olduğumuz “Hasta Okulu” programımızın ilki 08 Ekim 2018 tarihinde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Sertaç ARSLAN tarafından “Meslek Hastalıkları ve KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı)” konulu eğitim ile başladı.

Hastane konferans salonunda verilmeye başlanan eğitimler yıl boyunca her ay düzenli olarak devam edecek olup, eğitimlere katılan kişilere eğitim sonunda katılım belgesi takdim edilecektir.

Eğitim programları, eğitmen listeleri hastanenin resmi web sitesinden, sosyal medya hesaplarından ve yerel basından ulaşabilirsiniz.

Tüm halkımızı hasta okullarımıza bekliyoruz.

Hasta okulu hakkında bilgi almak isteyen hasta ve hasta yakınları hastanemizin Eğitim ve Ar-Ge Birimine başvurarak veya 0364 2193000 Dahili 32 28 numaralı telefon hattından bilgi alabilirsiniz” denildi.