AK Parti MKYK üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ‘Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket’ projesi kapsamında kurulan glutensiz mutfağı ziyaret etti.

Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Daşdan ile Halil İbrahim Uzun, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar’ın da eşlik ettiği ziyarette Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak ve Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Akış da hazırda bulundu.

‘Glutensiz Mutfak’ incelemesinde bulunan Ceylan ve beraberindekiler, Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir ve yönetimini yeni seçilmesinden dolayı kutladılar.

Ziyarette kursiyerlerle sohbet eden AK Parti heyeti daha sonra Glutensiz Mutfak Teknik ve Mesleki Eğitimleri hakkında Glutensiz Şef Süleyman Engin’den bilgi aldı.

Kursiyerlerimizin özel olarak hazırladığı glutensiz ürünleri test eden AK Parti heyeti çölyaklı çocukları da unutmayarak, hediyeler ile sevindirdiler.

Ziyarette konuşan Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir, “Çölyaklılar için çok önemli olan glutensiz yiyecek yapım kurslarını gerçekleştirdiğimiz glutensiz mutfağımıza gelip, yoğun programlarına rağmen bizi ziyaret eden kıymetli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Hayallerimizi süsleyen böyle bir imkanı ‘Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket’ projesi ile bize kavuşturan AK Parti MKYK üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a, kendim ve üyelerimiz adına teşekkürlerimizi ve dualarımızı sunuyorum. Ayrıca projenin her aşamasında bize rehberlik eden İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak ve ekibine de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’de bir ilk olan ve derneğimize ‘Glutensiz Mutfak’ kazandıracak bu projenin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Oluşan ilgi o kadar fazlaki, bu haliyle şimdiden yetersiz kaldı. Umarım önümüzdeki günlerde eğitim alamayan çölyaklılar için yeni kapılar açacak gelişmeler olur. Bu konuda ve mutfağımıza yer bulunması ihtiyacının giderilmesi çin desteklerinizi bekliyoruz” dedi.