Sağlık Bakanlığı dün gece “çalışanın güvenliği sağlansın” başlıklı genelge çıkartarak sağlıkta şiddeti önlemek için tedbirler aldı. Bu genelgeyi değerlendiren Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı hemşerimiz Okay Erözgün, genelge maddelerinde yaptırımların artmasıyla ilgili konuya değinilmemiş sempozyum yapılması, kamera takılması gibi geçici önlemler gündeme getirilmiştir. Bu genelge ile sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin azalacağı düşünülemez” dedi.
Erözgün,  4 Bin kişiye bir doktorun düştüğü Türkiye’de hekimlerin ve sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarının ne denli sağlıklı olduğu da kafa karıştırmaktadır. Hastanelerde şiddet olayları en çok acil bölümlerinde yaşanıyor. Bunun nedeni ise sağlık çalışanlarının sayısının azlığı nedeniyle vatandaşın bekletilmesi. Bu sorunun faturası da orada görev yapan personele kesiliyor. Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgelerde neden sorunun esas kaynağına inilmiyor? diye sordu.
Geçtiğimiz yıl medyada geniş yer tutan okullarda şiddet öğretmenin itibarının zedelenmesiyle doğru orantılı olarak ortaya çıktığını hatırlatan Erözgün, “şimdi aynı durum hastanelerde baş göstermektedir. Bu durumun önlenmesi için geçici çözümlerle oluşturulmuş genelgelerle değil, yaptırımların arttırılmasıyla olacaktır”. Diye konuştu.
Erözgün, “Tüm Sağlık-Sen olarak bizim çözüm önerimiz yaptırımların arttırılması,  halkın gözündeki sağlık çalışanı itibarının geçmişte olduğu gibi günümüzde de yeniden yükseltilmesi ve sağlık sektöründeki çalışan sayısının vatandaşın ihtiyacını karşılayacak düzeye çıkarılmasıyla olacaktır” dedi.