Çorum’da alışverişin kalbinin attığı Eğridere Çarşısı’nın girişine kurulan Kızılay Kan Bağışı çadırına hem esnaf hem de vatandaş büyük destek verdi.
Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından olan Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç’un “Ülkem Varsa Ben de Varım” sözünden yola çıkarak 2006 yılında başlattığı “Ülkem İçin” projesi uyarınca 2010 yılında uygulamaya konulan “Ülkem İçin Kan Veriyorum” kampanyasının biri daha gerçekleştirildi.
Eğridere Çarşısı girişine Kızılay Çorum Kan Bağışı Merkezi personeli tarafından kurulan çadırda gün boyu hem esnaftan hem de vatandaştan kan alındı.
Koç Holding’in toplumda “düzenli kan bağışçısı olma” alışkanlığını yaymak amacıyla kan bağışı kampanyalarına devam ettiğini belirten Çorum “Ülkem İçin Kan Veriyorum” Elçisi Mustafa İstanbulluoğlu önderliğinde ve Kızılay Çorum Kan Bağışı Merkezi Sorumlusu Dr. Yeşim Yılmaz gözetiminde yapılan kan bağışına Koç Topluluğu bayileri ve çalışanlarının yanında çevre esnafı ile yoldan geçen vatandaşların da destek verdiği gözlendi.
Bu tür çalışmaların farkındalık yaratarak gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışçısı sayısının artmasına katkı sağladığını belirten Dr. Yılmaz ile İstanbulluoğlu kan bağışına katılan tüm Çorumlulara teşekkür ettiler. 
Kampanya kapsamında 50 ünitenin üzerinde kan toplandığını dile getiren Yılmaz kanın yapay olarak üretilmeyen tek kaynağının sadece insan olan hayati bir tedavi aracı olduğunun altını çizdi. Yılmaz, Ramazan ayında da kan bağışı kampanyası düzenlemeyi planladıklarını, tüm sağlıklı bireyleri kan bağışında bulunmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.