Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 26 Ekim Hasta Hakları Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Başhekim Doç. Dr. Çağatay Çağlar, Başhekim Yardımcısı Ecz. Merve Türkmen, Hasta Hakları Birim sorumlusu Yadigâr Bozoğlan, Halkla İlişkiler Birim sorumlu Fevzi Karaca ile diğer birim çalışanları eşliğinde ayaktan hastalar ve yatan hastalar ziyaret edilerek broşür ve çiçekler dağıtıldı.

Ayrıca hasta hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bilgilendirme ve konferans salonunda hastalara ve hasta yakınlarına sunumlar yapıldı.

Başhekim Doç. Dr. Çağatay Çağlar, “Hastanemiz sağlık hizmetlerinin sunumunda eşitlik ve hakkaniyet çerçevesinde sunulması bağlamında, bireylerin bilgilendirilmesi, kamuoyunun bilgilendirilmesi, mağduriyeti bulunan bireylere destek olunması gibi çalışmaları ile kurumumuzda hasta haklarının geliştirilmesine, hasta hakları ile ilgili ihlallerin azalmasına ve mağduriyetlerin giderilmesine katkı sunma çabasını göstermektedir.

Hasta ve hasta yakınlarının başvurularını daha rahat iletebilecekleri, sorunlarına yerinde ve kısa sürede cevap verecek çözüm odaklı hizmet sunumu için hasta hakları birimimiz ve halkla ilişkiler birimimiz görev yapmaktadır” dedi.