3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Okay Erözgün, tüm dünyada 3 Aralık Engelliler Günü, toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için her yerde çeşitli etkinliklerle kutlamalar düzenleniyor. WHO’ ya göre dünya nüfusunda 500 milyon engelli yaşıyor.
 
Sekiz Buçuk Milyon Engelli Vatandaşımız İçin Bu Güne Kadar Ne Yapıldı
Erözgün, Türkiye'de nüfusun yüzde 12.29'u yani 8.5 milyon kişinin engelli olduğunu belirtti.
Erözgün, Engellilerin herkes gibi 365 günü yaşadığı gerçeğinin görmezden gelinerek sadece 1 gün için gazete, TV ve kamuoyunda gündeme getirilmemeli. Engelliler için gerekli tedbirler alınmadığı için birkaç gün önce kaldırıma çıkamayarak hayatını kaybeden engellinin feci sonu daha hatıralarımızda tazeliğini korumakta. Ama bu olaydan sonra bile engellileri için hayatı kolaylaştıracak en ufak bir tedbir gündeme gelememiş insanlığın yaşadığı bu acı bile konuyu gündeme taşıyamamış olması ayrıca düşündürücü dedi.
 
Suriye’li Mülteciler İçin Harcanan Paraların Onda Biri Engelliler İçin Harcansın
Erözgün, Engelli olmak, hayatın içinde olmak için engel değildir. Özürlü olmak, topluma hizmet etmekten muaf olmak demek değildir. İmkân tanındığında engelli vatandaşlarımız da çok güzel bir şekilde memlekete hizmet borçlarını ödeyebilmektedirler. Ancak, bu konuda engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir. Engelli kardeşlerimiz bizim birer parçamızdır. Onların daha güzel şartlar altında hayatlarını sürdürebilmeleri için her türlü tedbir alınmalıdır. Suriye’li mülteciler için harcanan paraların onda biri hiç olmazsa engelli vatandaşlarımız için harcanmalı dedi.
Erözgün, Kamu yönetiminde israf her geçen gün artmakta sosyal devlet yapması gereken sosyal hizmetler yerine israf politikasını tercih ediyor. Her gün bir bürokratın makam odası yenileniyor her gün yeni bir makam aracı için alım yapılıyor. Ama ne yazık ki engelliler için kimse kılını kıpırdatmıyor. Sadece bu günde hamasi nutuklar atılarak engelliler günü kutlanacak. Engellilerin sorunlarında iyileştirme yapılması yine bir başka bahara kalacak dedi.
Erözgün, Bu duygularla tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, yaşanmakta olan tüm sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum dedi.