AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, 14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Eczacıların sağlık sistemi içerisinde önemli bir yere sahip olduklarını belirten Karadağ, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Eczacılar sağlık sistemi içerisinde çok önemlidir. Eskiden doktor olmadığı yerlerde eczacılar hastalara yardımcı olurdu. Günümüzde ise teknolojinin gelişmesi ile toplumun ihtiyacı olan sağlık hizmetleri kaliteli sunulmaya başlandı.

Eczacılar, yüzyıllardır gelenek, değer ve gelişen bilim dünyasının sunduklarıyla toplumun, bireylerin sağlığı için çok değerli bir misyonu devam ettirmektedirler. Eczacılık, bu anlamda insanlık tarihi boyunca varlığını ve işlevselliğini korumuştur. Tarihte olduğu gibi, günümüzde de toplumsal hayat içerisindeki önemlerini sürdürmektedir.

Türk Eczacıları Birliği Türkiye’de eczacılık eğitiminin yapıldığı ilk kuruluş olan Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane’nin II. Mahmud tarafından açıldığı ve ilk eczacılık dersinin verildiği gün olan 14 Mayıs 1839 tarihini Eczacılık Günü olarak kabul edilmiştir. Eczacılık mesleği köklü bir mirası ve buna bağlı olarak vizyonu taşımaktadır. Eski Mısır’dan, “Eczacılığın babası’’ olarak bilinen Bergamalı Galenos’a, Anadolu’da Selçuklu döneminde kurulan ilk eczanelerden, Türkiye’de açılan ilk eczanelerden biri olan Eczane-i Hamdi’ye kadar eczacılık muazzam bir tarihe tanıklık etmiştir.

Sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verebilecek şekilde aksamadan yürütülebilmesi, tüm sağlık personelimizde olduğu gibi, eczacılarımızın da mesleklerine yaklaşımlarıyla yakından ilgilidir. Halkımızın eczacılık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesini temin etmek ve bu hizmetlerin kesintisiz olarak verilebilmesini sağlamak adına Eczacılarımız üstün bir gayret içerisindedirler. Eczacılık mesleğinin daha iyi yerlere gelebilmesinde rol oynayan eczacılarımız sürekli kendilerini geliştirerek ve yenileyerek hastalara daha bilinçli ve duyarlı ulaşma çabası içinde olmuşlardır. Günümüzde eczacılık; hastalıklardan korunmada ve hastalığın teşhis ve tedavisinde kullanılan ilaçları hazırlayan, tedavi edici etkisinin devamlılığını sağlayan, ilacı hastaya sunan, güvenli ve etkin kullanımını takip ederek sonucunda oluşabilecek kişisel ve toplumsal sorunların çözüm yollarını belirleyen bir meslek olmuştur. Hastanın eğitiminde, ilaç danışmanlığında, ilaçların hazırlanmasında ve ilaç etkileşimlilerinin önlenmesinde en büyük paya sahip olan eczacılarımız, aynı zamanda vatandaşlarımızın da en yakın sağlık danışmanıdırlar.

Sağlık sistemimizin önemli halkalarından biri olan, büyük bir özveriyle zaman kavramı gözetmeksizin hastalarımızın sağlığı için çalışan, akılcı ilaç kullanımı konusunda toplum bilinci oluşturarak, insan sağlığını merkez alan hizmetleri özveriyle yürüten değerli eczacılarımızın 14 Mayıs “Eczacılık Günü’nü kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum."