Çorum Sağlık İl Müdürlüğü, Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri (Akkent ve Mahmut Atalay Gençlik Merkezinin) koordinesi ve işbirliğinde, ‘10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ kutlandı.

Mahmut Atalay Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen programda Yardımcı Doçent Doktor Ece Yazla Asafov'un sunumlarıyla psikolojik dayanıklılık semineri ve drama atölyesi gerçekleştirildi.

Programda gençlere psikolojik dayanıklılık semineri veren Yardımcı Doçent Doktor Ece Yazla Asafov, “Hedefleriniz için hayal kurun ancak hayallere gerçekçi ve küçük hayallerle başlayın. Çok büyük hayaller kuran insanlar görüyorum bazen; ‘hadi kendine bir hedef seç’ dediğin zaman inanılmaz büyük hayaller kuruyor ve maalesef sonunda bir hayal kırıklığı yaşayarak çalışmayı bırakıyor.

TABİ Kİ SIKINTI YAŞAYACAKSINIZ, ÜZÜLECEKSENİZ

Staj başvurularında görüyorum, biraz medyanın ve dizilerinde etkisi var. Şimdi insanlar şöyle düşünüyor: ‘Hiç sıkıntı yaşamamam gerekiyor! Üzülmemem gerekiyor! Mutlu olmam gerekiyor!’ ama böyle bir hayat yok. Fanus da yaşamıyorsunuz. Tabi ki sıkıntı yaşayacaksınız, üzülecekseniz. Mutlu olduğunuz zamanlar olacak, başarılı olacaksınız. Dayanıklılık; üzülmemek, her gün mutlu olmak, sakin ve kaygısız bir insan olmak anlamına gelmiyor. Günlük yaşamda akıp giden bizi zorlayan durumlar elbette olacak”