3 Aralık Dünya Engelliler Günü Çorum’da da yarın kutlanacak.
Çorum Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk Anıtı’nda başlayacak.
Çorum Valiliği himayesindeki etkinliklerde yarın saat 10.00’da Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni yapılacak. Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi organizesiyle yapılacak programda Anıta çelenklerin sunulmasından sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak.
Daha sonra ise İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda saat 10.30’da Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’nda (Yunus Emre) sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 10.00’da Çorum Belediyesi tarafından AHL Park AVM’de sergi ve eğlence programı düzenlenirken, 09.00-12.00 saatleri arasında ise Kale Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda ayrı ayrı etkinlikler gerçekleştirilecek.
Dünya Engelliler Günü kapsamında Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği koordinasyonunda otizmli çocuklara ve ailelerine yönelik saat 18.00’de Çırağan Düğün Salonu’nda “Mavinin Çocukları Engelsiz Eğlencesi” düzenlenecek.