Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, memur ve emekli aylığını bütçe açığının müsebbibi olarak gösteren açıklamaları ve bütçeye memur maaş zamlarının %3+%3 olarak konulmasını talihsizlik olarak değerlendirdi.
Erözgün, "Maliye Bakanının açıklamaları ve Bütçe kanununda memur ve memur emeklilerine %3+3 zam şeklinde bütçe yapılması memur ve emekliyi üzmüş ve rencide etmiştir" dedi.
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Bütçe konuşması memur ve emekli aylığını bütçe açığının sebebi olarak gösteren açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirdi.
Avrupa ülkelerinden daha yüksek emekli maaşının ödendiği yolundaki açıklama gerçek dışı ve rencide edici olduğunu belirten Erözgün, "Maliye Bakanının, yaşamının en güzel yıllarını ülkemize ve devletimize hizmet etmekle geçirmiş emeklilerin ve günün her saatinde, ülkemizin en ücra köşesinde, canı pahasına görev yapan memurların aldığı komik aylığı diline dolaması ve emeklilerin Avrupa ülkelerinde en yükseğinin Türkiye’de olduğunu açıklaması ve bütçe açığının sebebi olarak kamuoyuna takdim etmesi gerçek dışıdır, kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalardır dedi
İktidara geldiklerinde; "bize üç yıl süre verin, üç yılın sonunda cebiniz para görecek, mutfağınız bollaşacak" diyen Başbakan'ın açıklamaları Türk Milletinin hafızalarında tazeliğini koruyor diyen Erözgün, Maliye Bakanı Şimşek'in bütçe konuşmasında memur ve emekli aylıklarını "kara delik" olarak göstermesi ekonominin iyi gitmediğinin Maliye Bakanı tarafından ifade edilmesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Biz söylediğimizde inanmayanlar Maliye Bakanının bütçe konuşmalarına baktığında Ekonomideki pembe tablonun bitmiş olduğunu pekâlâ anlayacaklardır. Hastaneleri bir an önce özelleştirmek için sağlık sisteminde kaos oluşturuyorlar çalışanlar huzursuz hizmet üretimi her geçen gün kötüye gidiyor. Vatandaş hastaneleri bir an önce özelleştirseler de bu kötü yönetimden hastaneler kurtulsalar diye düşünmeye başlanıldığı an hastaneleri de özelleştirecekler. Şimdi çalışan ve emeklilerin maaşlarına göz diktiler. Dokuz yıldır emekli maaşlarına 15 lira 20 lira zam yaptıkları halde Avrupa da en yüksek emekli maaşını biz ödüyoruz diyerek açlık sınırında ücrete mahkûm ettikleri emekli aylıklarına göz dikmişlerdir. 
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, büyük reform iddialarıyla 4 yıl önce yürürlüğe sokulan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun miadını doldurduğunu, yeni bir sosyal güvenlik reformuna ihtiyaç olduğunu belirtmesini de oldukça manidardır diyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü:
Bir iktidarın memurun, emeklinin, dul ve yetimin hak ve kazanımlarına göz dikmesi kabul edilemez. Bilinmelidir ki; devletin yükünü, iktidarın kahrını ve kaprisini çeken memurun aldığı mütevazı aylığı her fırsatta dile getiren iktidar anlayışı memurlarımızı canından bezdirmiştir. Aile düzenleri bozulmuştur. Çalışanlar arasında özellikle sağlık çalışanları arasında boşanmalar hız kesmeden artmaktadır.2013 yılı bütçesinde memur ve emekli aylıklarına %3+3 zam öngören hükümeti tekrar düşünmeye davet ediyorum. Her şeye akaryakıt doğalgaza ve elektriğe her seferinde %18 ila %33 arasında zam yapacaksınız dar ve sabit gelirlilere gelince onların aldığı üç kuruşa göz dikeceksiniz.