AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Yavruturna Mahalle sakinlerinin Dış Hastanesi’ni kendi bölgelerinde istemedikleri takdirde yatırımın başka bir semte yapılacağını kaydederek, “Çorum’a gelen bir yatırımı asla geri göndermeyiz. Ağaç kesiliyor diye aşırı tepki gelirse de alternatif yerler değerlendirilir. Biz halk ne derse bugüne kadar onu yaptık. İstemezlerse oraya yapmayız, başka yere yaparız” dedi.

Atıl Üzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ ziyaretinde Çorum’a yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Ceylan, Bahabey Caddesi üzerinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yerine yapılması planlanan Diş Hastanesi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Amaçlarının Çorum’u bir sağlık merkezi haline getirmek olduğunu kaydeden Ceylan, “Bahabey Caddesi üzerinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yerine Diş Hastanesi yapılması için girişimlerde bulunduk. Hastanemizin projesi bitmek üzere ihaleye çıkacak. Ödeneği de gelmiş durumda. Ama o bölgede yaşayan bazı vatandaşlarımız, hastane yerinde ağaç kesimi yapılacak diye projeye karşı çıkmaktadır. Ağaç kesiliyor diye aşırı tepki gelirse iki tane daha 20 dönümlük yerimiz var. Hastaneyi bu yerlerden birine yaparız. Parası hazır bir halde Çorum’a gelen bu yatırımı asla boşa çıkartmayız. Oraya yapılmasında ki tek amacımız, Çorum’umuzun bütün bölgelerini eşit şekilde kalkındırmaktır" dedi.

FİZİK VE TEDAVİ MERKEZİ KURULACAK

Çorum’a Onkoloji Merkezi ile Fizik ve Tedavi Merkezi kurulması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Ceylan, bu iki merkezimizle birlikte Çorum sağlıkta parlayan yıldız olacaktır. Şuanda başka illerden sevk alır hale geldik. Artık sevk çilesi sona erdi” dedi.

Bir gazetecinin , ‘eski hastanenin yerine ne yapılması planlanıyor’ sorusuna cevap veren Milletvekili Ceylan, eski hastanenin ikinci basamak Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.