Çorum’da Bahabey Caddesi üzerinde bulunan mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yerine yapılması planlanan fakat kamuoyunda tartışmalara neden olan Diş Hastanesi’nde son nokta konulurken, mahalle sakinlerine birde müjde verildi.

AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, bugün Yavruturna Mahallesi Muhtarlığında Diş Hastanesi hakkında bir toplantı düzenledi.

Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar ile bazı mahalle muhtarları ve semt halkının katılımı ile düzenlenen toplantı da kamuoyunda tartışmalara neden olan Diş Hastanesi’nin yeri hakkında son söz söylendi.

CEYLAN: KİM NE DERSE DESİN DİŞ HASTANESİ’Nİ BURAYA YAPACAĞIZ

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da bulunan 530 bin nüfusun il başkanı ve Milletvekili olduklarını kaydederek, amaçlarının Çorum’da bulunan 14 mahalleyi eşit şekilde kalkındırmak olduğunu söyledi.

Diş Hastanesi’nin mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yerine yapılması kararından sonra bazı çatlak seslerin geldiğini anlatan Ceylan, “Bu hizmete birileri kısacası çomak sokmak istedi. Buna bizler çok şaşırdık, bir türlü anlam veremedik. Bu çatlak sesler nedeniyle biraz bekledik. Baktık ufak bir şeymiş ve bu bölgeye yapmaya karar verdik” dedi.

“Biz kim ne derse desin Diş Hastanesi’ni buraya yapacağız” diyen Ceylan, hastaneyi kurmakla yetinmediklerini bir de Diş Hekimliği Fakültesi kurulduğunu kaydederek, “Bu sene fakültemize öğrenci alımını yetiştirmeye çalışıyoruz. Olmazsa seneye alım yapılacaktır. Bu iki kurum bir biriyle ortak çalışacak. Benim vatandaşımı profesör, doçent muayene edecek. Diş problemlerinde Samsun’a, Ankara’ya sevk olmayacak” şeklinde konuştu.

Amaçlarının Çorum’u sağlık alanında bölgenin yıldızı haline getirmek olduğunu ifade eden Ceylan, “Erol Olçok Hastanemiz de 141 Prof. ile Doç. doktorumuz halkımıza hizmet veriyor. Çorum’da sev oranını neredeyse şuanda bitirmiş durumdayız. Artık Çorum şu anda dışardan yüzde 40 sevk alır hale geldi” dedi.

CEYLAN: HEP BİRLİKTE ÇORUM OLALIM

Siyasetin yerinin ayrı, yatırımın ayrı olduğunu kaydeden Ceylan, “Seçim zamanı geldiğinde irademizi sandıkta yansıtacağız. Oyumuzu kullanıp dışarı çıkınca birlik olacağız. Çorum hepimizin ortak paydasıdır. Bize dua edin, destek olun hep birlikte Çorum olalım” diye konuştu.

KARADAĞ’DAN, AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ MÜJDESİ

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise 14 mahallenin hepsine eşit hizmet verdiklerini belirterek, Diş Hastanesi’nin mevcut yerine yapılması ile ilgili CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ile de istişare içinde olduklarını kaydetti.

Diş Hastanesi’nin Çorum’a kazandırılması için AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile birlikte eski Sağlık Bakanı’nı ziyaret ettiklerini ve Çorum’a donanımlı bir hastane yapılması için talepte bulunduklarını anlatan Karadağ, bu görüşmeler neticesinde dönemin eski Bakanından Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yerine donanımlı Diş Hastanesi yapılması için söz aldıklarını söyledi.

Diş Hastanesi’nin, Bahabey Caddesi üzerinde bulunan mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yerine yapılmasının daha da sağlıklı olacağı kararını aldıklarını ifade eden Karadağ, “Madem bu bölgede aynı yerde bu merkez var, hastaneyi de buraya yapmayı istedik. Yeşil alanlar büyük ölçüde korunacak” dedi.

Konuşmasının sonunda toplantıya bir müjdeyle daha geldiklerini kaydeden Karadağ, “Diş Hastanemizin yanına bir de halkımızın yararlanması için modern bir şekilde Yavruturna Aile Sağlık Merkezi yapacağız. Şimdiden, bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ceylan ve Karadağ, bölge halkının sorun ve taleplerini dinledi.