Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yard. Doç. Dr. Musa Zorlu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun kişinin çevresini de etkileyen bir durum olduğunu kaydetti.
Zorlu, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kardeş okul Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrenci, veli ve öğretmenlerin de katılımıyla dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun erken dönemde fark edilmesi açısından anne babalara ve öğretmenlere düşen görevlerin neler olduğu, özellikle ebeveynleri ve öğretmenleri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla planlanan bir eğitim programı olduğunu söyledi.
Bugün Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen “Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu” konulu panelde açılış konuşması yapan Zorlu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun yaşama, kişiler arası ilişkilere, okul başarısına olumsuz etkileri açısından toplumun ve sağlık hizmetlerinin önemli sağlık sorunlarından birisi olduğunu vurguladı.
Dikkat eksikliğinin ister çocukluk olsun ister erişkinlik döneminde olsun sadece kişiyi değil kişinin tüm çevresini ailesini ebeveynleri olumsuz etkileyen bir rahatsızlık olduğunun altını çizen Musa Zorlu, “Bu yüzden önemli bir sağlık sorunudur. Hastanemizin sosyal projeler kapsamında kardeş okulumuz Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu ile yaptığımız bu program istenildiği takdirde diğer okul ve velilerine de verebileceğimizi bildirmek isterim. Biz Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bu tür eğitim programlarını kendimize bir görev olarak görmekteyiz. Umarım hepimiz için faydalı bir eğitim olur” diye konuştu.