İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Müdürlüğü binası önünde açılan stantda, organ bağışı konulu broşürler dağıtıldığı ve organ bağışı yapmak isteyenlere organ bağışı kartları düzenlendiği belirtildi. 
Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de önemli sağlık sorunlarından biri olduğu vurgulanan açıklamada, Organ doku nakli bekleyen hastaların sayısının her geçen gün arttığı bildirildi. 
Açıklamada, ''Ülkemizde nakli yapılan organlar, böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve ince bağırsaktır. Nakli yapılan dokular ise, kalp kapağı, kornea, kemik, kemik iliği, deridir. Organ bağışında bulunabilmek için, organ bağışı kartını iki tanık huzurunda doldurup imzalamak yeterlidir. Organ bağışı yapanların, bu durumdan ailelerini de haberdar etmeleri daha sonra çıkabilecek problemleri önlemek açısından yararlı olacaktır. Kişi bağışından vazgeçtiği anda organ bağış kartını taşımaktan vazgeçmeli ve bu kararını ailesine bildirmelidir. Ayrıca, organ bağışının dini yönden sakıncası yoktur. Büyük dinlerin çoğu organ bağışını onaylamakta ve desteklemektedir.'' ifadelerine yer verildi.