AK Parti Çorum Milletvekili, MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, son bir yıl içerisinde Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine 39 hekimin başka illere tayin olduğunu kaydederek, yerine ise 37 hekimin geldiğini açıkladı.

26 Mart Epilepsi Farkındalık Günü nedeniyle Çorum İl Sağlık Müdürlüğü ile Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi işbirliğince Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda program düzenlendi.

Konferansa AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ömer Sobacı, Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Neslihan Hüsülüoğlulları ve hastane personeli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Funda Uysal yaptı.

Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut’un konuşmasının ardından daha sonra kürsüye gelen İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, Epilepsi hastalığı kadın ve erkeklerde eşit oranda görüldüğünü kaydederek, hastalığından en çok yaşlılar ve gençlerin etkilendiğini belirtti.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da AK Parti Hükümetinin sağlık yatırımlarında yaptığı başarılı çalışmalara dikkat çekerek, “AK Parti hükümeti olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana sağlık alanında çığır açtık. 5 yıldızlı otel konforunda hastaneler yaparak hasta ve hasta yakınlarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunduk. Daha da kaliteli hizmetleri vermeyi de sürdüreceğiz. “ dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ise, Epilepsi hastaları için AK Parti hükümeti olarak her zaman onların yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Son günlerde yerel ve ulusal basında çıkan haberler sonrası ilk kez hastane ile ilgili konuşan

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise son bir yıl içerisinde Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine 39 hekimin başka illere tayin olduğunu, yerine 37 hekimin geldiğini açıkladı.

Ceylan konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Günlük 17 bin kişinin giriş-çıkış yaptığı hastanede ufak tefek sorunlarımız olacak. Bir yıl boyunca 4 tane akademisyenimiz hastaneden ayrıldı, yerine 19 akademisyen geldi. 39 hekim hastaneden ayrıldı, 37 hekim başladı. İki de Radyoloji Uzmanı görevlendirme yazısı geldi. Sağlık alanında 17 yılda reformlara imza attık. Sağlık çalışanlarımızın şartlarımızın çalışma şartlarını iyileştirdik ve kadro verdik. Bunlar yeterli değil elbet, daha iyi şartlar sağlamak için çalışmalarımız devam edecek.”

Programın sonunda Nöroloji Uzmanı Uzman Dr. Sinan Eliaçık, Epilepsi hastalığı ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.