Van’daki depremzedelere yardım etmek amacıyla Çorum’dan giden 2 UMKE ekibi, görevini başarıyla tamamlayarak Çorum’a döndü. 
İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Van’daki 7,2 şiddetindeki deprem sonrası ülke genelinde UMKE görevlilerinin olay yerine yönlendirilmesi istendi. Çorum UMKE’den, 1 doktor, 2 anestezi teknisyeni, 1 ATT, 1 şoförden oluşan 5 kişilik öncü tim, Ankara’dan havayoluyla saat 22.30’da Van’a ulaştı. 1 doktor, 3 sağlık memuru, 1 hemşire, 1 ATT’den oluşan 6 kişilik 2. Çorum UMKE timi ise ertesi gün Van’a ulaştı.
Van İl Afet Müdürlüğü’nün arama-kurtarma çalışmalarına dâhil edilen ilk ekip göçük altında kalan 4 kişinin cesedini çıkardı. Ardından da Van Komuta Kontrol Merkezi direktifi ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne görevlendirildiler. İkinci ekip de Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine görevlendirilerek hastaneye kendisi başvuran veya ambulans ile gelen depremzedelerin triaj işlemlerini yürüttüler.
Hastanenin kendi personelinin de depremzede olduğunu düşünülerek, hastane personeli yerine UMKE timlerinin hastane içinde çalıştırılması kararlaştırıldı. Çorum UMKE timleri de bu görevlendirme içinde yer alarak, 2 doktor, 2 ATT, 2 sağlık memuru Acil Serviste, 2 anestezi teknisyeni Ameliyathanede, 1 hemşire ve 1 sağlık memuru Nöroloji ve Ortopedi servislerine görevlendirildi. Ayrıca havayolu ile gelen medikal malzemelerin havaalanından zimmet ile alımı ve hastane yönetimine zimmet ile teslim işlemi de Çorum UMKE tarafından yapıldı.
Ülke genelinden çok sayıda UMKE ekibinin Van’a ulaşmasıyla Çorum UMKE timleri, kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirerek, 26 Ekim Çarşamba günü Çorum’a döndüler.
UMKE EKİPLERİNDE GÖREV ALAN PERSONELLER
Çorum UMKE 1. Tim:
1. Dr. İlker UZELİ (Doktor)
2. Elvan KAYA ( Anestezi Teknisyeni )
3. Önder Özer ( Anestezi Teknisyeni )
4. Mehmet KAYA ( ATT )
5. Arif ACISU ( Şoför )
Çorum UMKE 2. Tim:
1. Dr. Mustafa BAĞCI ( Doktor )
2. Fatih SARGIN ( Sağlık Memuru )
3. Erkan KARACA ( Sağlık Memuru )
4. Sertan ERTAN ( sağlık Memuru )
5. Sezgin ATALAY ( ATT )
6. Nesrin YILDIRIM ( Hemşire )