İlklerin hastanesi olan Çorum Özel Hastanesi, kamu ve özelde sağlık turizmi yetki belgesi alan kentte ilk kuruluş oldu.

Sağlık Bakanlığının uluslararası sağlık hizmetlerinde faaliyet gösterecek hastaneler için yetki belgesi alma zorunluluğu getirmesinin ardından hazırlıklarını tamamlayan Çorum Özel Hastanesi, 2018 yılında yetki belgesi için başvurusunu yaptı.

Bakanlık görevlilerince yapılan inceleme sonucunda Çorum Özel Hastanesi Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almaya hak kazandı.

15.01.2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı listede yer alan Çorum Özel Hastanesi kamu ve özelde Çorum’da Sağlık Turizmi Yetki Belgesi alan ilk kuruluş oldu.

Çorum Özel Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgili konu hakkında yaptığı açıklamada, uluslararası hasta kabul etmeye hazır olduklarını söyledi.

Bilgili, şöyle devam etti;

“Çorum halkından aldığı güç ve güven ile 26 yıldır vermekte olduğumuz sağlık hizmetini, bölgesinin haricinde, dünyanın farklı ülkelerinden gelen insanlara sağlık turizmi ile yelpazeyi genişleten Çorum Özel Hastanesi, işinde profesyonel firmalar ile bağlantılarını daha da güçlendirip, bu alandaki başarısını daha da yukarıya taşıyıp, ülke ekonomisine de katkılar sağlamak adına çalışmalarını sürdürmektedir. Yapısını her geçen gün gelişen ve değişen teknolojiyi takip ederek güçlendiren, alanında uzman ve akademik kadrosuyla adından sıkça söz ettiren, kaliteli hizmetin odak noktası Çorum Özel Hastanesi, bu çalışmalarının sonucunda içeride ve dışarıda sağlık turizmindeki hedefini yakalamayı da kendisine görev edinmiştir.

Çorum Özel Hastanesi Sağlık Turizmi kapsamında; faaliyetleri arasında bulunan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Genel Cerrahi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Üroloji, K.B.B. Hastalıkları, Kardiyoloji, Dahiliye, Nöroloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz, Enfeksiyon Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Cildiye (Dermatoloji), Girişimsel Radyoloji Ünitesi, Uyku Apnesi & Horlama Merkezi, Vertigo (Baş Dönmesi) Merkezi, EEG-EMG Merkezi, Bel Fıtığı Cerrahi Merkezi, Kalça ve Diz Protezi Cerrahi Merkezi, Obezite Tedavileri Merkezi, Estetik Merkezi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi (Akupunktur, Kupa Uygulaması, Ozon Uygulaması) ile sadece Çorum ve Bölgesi'nde değil, Türkiye'nin 81 ilinin 70’inden ve Dünya'nın farklı ülkelerinden gelen hastalarına şifa dağıtmaktadır.

İLK KURULUŞ OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Çorum’daki kamu ve özeldeki yetki belgesini almaya hak kazanan ilk kuruluş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta kalite standartları denetiminden geçtik. Aldığımız yüksek puanla hastane olarak sağlık turizminde faaliyet gösterme yetki belgesi aldık. A sınıfı acentelerle anlaşma yaparak faaliyetlerimize başlayacağız. Artık Çorum’a gelen tüm turistlere ve Sağlık Turizmi kapsamında getireceğimiz turistlere hastane olarak hizmet vereceğiz ve bunu Yetki Belgeli kuruluş olarak yapacağız."

Başhekim BİLGİLİ; Çorum Özel Hastanesi’nin tedavi için yurt dışından gelen birçok hastaya hizmet sunduğunu vurgulayarak, "Aldığımız belgeyle bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Sağlık turizminin şehir ekonomisine çok büyük katkısı olacak.

Kendilerine başvuracak hastaların kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını dile getiren BİLGİLİ, "Türkiye'de, Avrupa ve ABD'ye göre daha ucuz tedavi imkânı var. Bu da sağlık turizmi açısından yabancıların burayı tercih etmesini sağlayacak”