Çölyak Çorum Derneği’nin “Glutensiz Keşifler” isimli projesi kabul edildi.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın Hareketlilik & Ağ Oluşturma desteğinden “ Gaziantep Gastronomisi’nde Glutensiz Keşifler” isimli projesi kabul edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak; ” Gaziantep Gastronomisinde Glutensiz Keşifler isimli projemizin onaylandığını duyurmanın mutluluğu içindeyim. Böylelikle şimdiye kadar hazırladığım 5 projeden 2 tanesi Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından onaylanmış oldu. Bu bizim için çok güzel bir başarı.Türkiye’de Çölyak denilince ön planda bulunan ve çok faydalı çalışmalar yürüten bir dernek konumundayız. Çorum Çölyak Derneği olarak tüm Çölyak dernekleri ve çevre illerdeki çölyaklılarla iletişim halinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Daha önceden bir çok ilde düzenlenen Çölyakla ilgili çalışmalara katılmıştık. Bu projemiz sayesinde Gaziantep’te de bir dizi faaliyet gerçekleştireceğiz ve Gaziantep Çölyak Derneği ile ikili ilişkilerimizi kuvvetlendireceğiz” dedi.

GASTRONOMİNİN MERKEZİ GAZİANTEP

4 gün sürecek proje kapsamında Gaziantep Valiliği,Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı’ndan oluşan resmi kurum ziyaretlerinin gerçekleştirileceği, daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı ve Türkiye’de ilk korumalı işyeri olan glutensiz başka kafe yi inceleyip glutensiz ürün imalathanesi, servis alanı ve çalışanları hakkında bilgi edineceği belirtildi.

Azak, “Gastronoinin merkezi olarak bilinen Gaziantep’te bu yerleri ziyaret ederek araştırılması ile gerçekleştireceğimiz çalışmamızla; glutensiz yiyecek imalatını incelemek,yeni glutensiz ürünlerin yapımını öğrenmek, üretilen glutensiz ürünlerin pazarlanmasını gözlemlemek ve incelemelerimizin neticesinde edindiğimiz bilgileri Çorum’da çalışmalarımızda kullanmayı düşünüyoruz. Bu sayede ilimizdeki çölyaklılara bilgi, beceri ve donanım kazandırmayı ve glutensiz ürünlere kolay ulaşabilmeyi sağlamayı amaçlıyoruz.” Açıklamalarında bulundu.