Cinsel istismara uğrama şüphesi altındaki mağdur çocukların, ifade alma, adli muayene ve diğer her türlü soruşturma işlemlerinin tek merkezde yapılması için Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) kuruldu.

Çorum’da kurulan Çocuk İzleme Merkezi’nin açılışı dün gerçekleştirildi.

Açılışa Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ve sağlık yöneticileri katıldı.

Açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi.

Açılışın ardından protokol üyeleri Çocuk İzlem Merkezi’ni gezerek bilgi aldı.

Törenin ardından İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı izlem merkezi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, önemli bir merkezin hizmete açıldığını belirterek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ise son beş yılda Çorum’a sağlık alanında çok güzel imzalar atıldığını belirtti.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç da hastanenin her gün güzel şeylere imza attığını belirtti.

Çocukların cinsel saldırılara karşı korunmasını sağlamak ve örselenmesini asgariye indirmek amacıyla Sağlık Bakanlığının koordinatörlüğünde Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan ortak çalışma kapsamında Çorum’a açılan ÇİM, çevre illere de hizmet verecek.