Hitit Üniversitesi Araştırma Hastanesi Cildiye Bölümü’ne Fototerapi Ünitesi kuruldu.
Cilt Uzmanı Dr. Emine Sabancılar’ın tanıtımını yaptığı Fototerapi Cihazı ile vitiligo, sedef, atopik, dermatit gibi cilt hastalıklarının tedavisi Çorum’da yapılabilecek.
Cilt hastalıkları tedavilerinin Ultraviole A ve B ışınları aracılığı ile yapıldığı Fototerapi Cihazı, cilt hastaları için büyük bir umut oldu.
Hastane Başhekimi Opr. Dr. Musa Zorlu ile birlikte, cihaz hakkında basın mensuplarına bilgi veren Cilt Uzmanı Dr. Emine Sabancılar, haftanın üç günü ışın seanslarının uygulanacağı hastaların, sürekli bir tedavi gerektirdiği için şehir dışında tedavi şansı bulamadığını, özellikle ilk üç aylık seanlarla birlikte hastalığın seyri ve sonuçlarının test edilerek, alınan olumlu sonuçlara göre tedavi sürecinin ikinci aşamasına geçileceğini kaydetti.
Dr. Emine Sabancılar, ışığa duyarlı ilacı ağız yoluyla alan hastanın, cihaz kabinine girerek tedavi sürecine başladığını belirterek, “Fototerapi, belirli bir dalga boyunda yapay olarak üretilmiş güneş ışığı kullanılan bir tedavi yöntemidir. Tedavide kullanılan ışık (Ultraviole A ve B) iyonize radyasyon olmayıp, kontrollü güneş ışığı uygulaması anlamına gelmektedir.” dedi.
Bir kaç saniyelik uygulamalarla birlikte, hastanın durumuna ve hastalığın tepkisine göre bu sürenin artırılabildiğini kaydeden Sabancılar, pazartesi, çarşamba ve cuma günü olmak üzere haftada üç günlük tedavi seanslarının uygulanacağını da sözlerine ekledi.
Tedaviye başlamadan önce hasta üzerinde çeşitli tetkik ve araştırmaların yapılarak, olası yan etkilerin ve olumsuzlukların da önüne geçileceğini hatırlatan Sabancılar, Puva cihazı ile birlikte, pek çok hastanın sağlığına kavuşmasının önünün açılmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.