Çorum Çölyak Derneği, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği ve Samsun Atakum Belediyesi’nin İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı’nın desteği ile yürütmekte olduğu "Birlikte Güçleniyoruz" isimli projeye davet edildi.

Proje kapsamında Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat’ı içinde bulunduran TR 83 Bölgesinde faal olan ve hak temelli çalışan 30 derneğin kapasitelerini güçlendirici, bir arada öğrenme ve işbirliği kültürünü geliştirici bir dizi faaliyet gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, şu bilgileri verdi:

"Bu eğitimlerde ele alınacak konular arasında; örgütlenme ve organizasyon yönetimi, ulusal ve uluslararası proje hazırlama, gönüllü ve insan kaynakları yönetimi, etki izleme ve değerlendirme faaliyetleri, savunuculuk kampanyası için araçlar ve sosyal medya kullanımı yer almaktadır.

Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği ilimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve dernek yapımızı göz önünde bulundurarak derneğimizi bu güzel etkinliğe davet etmiştir. Bizler de bu davete icabet etmekten mutluluk duyacağımızı kendilerine bildirdik. Önümüzdeki günlerde Samsun’da düzenlenecek eğitimlere iştirak edeceğiz. Çölyaklılar için yürüttüğümüz faaliyetlere katkı sağlayacağını düşündüğümüz 'birlikte Güçleniyoruz’ projesinin hayırlı olmasını umuyor ve arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.”