Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin 1’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan  Merkez Yetkilisi Dr. Süleyman Oflu, kayıtlı 210, aktif katılan 45 hastayla Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni bugünkü haline getirdiklerini belirtti. 
Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde ağır ruh sağlığı problemi yaşayan danışanların yaşadıkları ortamda takip ve tedavilerinin yapıldığını, bunların yanısıra sosyal ve psikolojik hizmetlerinin bir bütün olarak verildiğini belirten Oflu, “Genelde ruhsal hastalıkların hizmeti hastane temelli olarak verilmektedir. Böyle bir hizmette hastalara daha çok ilaç tedavisi ya da yatarak tedavi hizmeti uygulanmaktadır. Hastalar tedavi sonrasında ya da taburculuk sonrasında kendi hallerine kalmakta, tedavi ve takipleri konusunda önemli ölçüde zorluklar ve tedavide aksaklıklar yaşamakta ve bunun sonucunda ruhsal hastalıkların sık-sık tekrarı gözlenmekte ve sık zorunlu yatışlar olmaktadır” dedi.
Günümüzde beklenen ruhsal hastalıkların hizmetinde hastane temelli ve toplum temelli tedavi hizmetlerinin belli bir denge içerisinde yürütülmesinin sağlandığını vurgulayan Oflu, böyle bir hizmette hastane temelli hizmet verilen hastanın daha sonra toplum temelli tedavi hizmeti ile yerinden ya da merkezden belli aralıklarla ve düzenli bir şekilde takibinin yapıldığını dile getirdi. Hedeflerinin hastaların hastalık tekrarlarının azaltılmasını ve topluma katılımcı bir birey olarak dönmelerini sağlamak olduğunu bildiren Oflu, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Şu anda biz Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hedeflediğimiz bu hizmeti bir yıldır sürdürmekteyiz. Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri hastanede yatan hastaların taburcu olduktan sonra hastane ve hasta aileleri arasında bir köprü görevi görmektedir. Hasta ve aileleri bir problemle karşılaştıklarında ilk destek alabilecekleri ve sorunlarını çözebileceklerine inandıkları yer olarak, Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerini görmektedirler.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri hasta tedavi ve takibinin dışında hastanın rehabilitasyonu, mevcut beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesi ve topluma katılımcı bir birey olarak dahil olmalarına hastalan hazırlamaktadır.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde hastaların tedavi ve takibi, rehabilitasyonu, beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesi önemli ölçüde ilerleme göstermiş ve hastalar bu haliyle toplumda üretimde bulunmak üzere hazır hale gelmiş bulunmaktadırlar. Hastaların istihdam ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında ilgili kurumların ve sivil toplum örgütlerinin hastalarımıza destek vereceğine, hastaların bu özelliklerini dikkate alacağına ve hastalarımız için gerekenlerin yapılacağına inanmaktayız ve temenni etmekteyiz. Ülkemizde toplum ruh sağlığı merkezlerinin kurulmasını planlayan Sağlık Bakanlığına, Merkezimizin kuruluşunda, bu aşamaya gelmesinde katkıları geçen İl Sağlık Müdürlüğüne, Merkezimizin çalışmalarını yakından takip eden, önerilerini bizimle paylaşan ve her konuda desteğini gördüğümüz Hastane Yöneticimiz Operatör Doktor Musa Zorlu'ya, Merkez çalışanları ve Merkezimizden hizmet almakta olan hastalarımız adına, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışma arkadaşlarım Uzman Psikolog Özlem Özbay, Sağlık Memuru İbrahim Ölçüm, Hemşire Şenay Şahin, Hemşire Dönüş Kazançalı, Uğraş terapisi hocalarımız Betül Kılıççı ve Firdevs Balcı, Tıbbi Sekreterimiz Murat Şahin, yardımcı görevlimiz Niyazi Şahin ile birlikte onur duyarak yürüdüğümüz bu hizmette kayıtlı 210, aktif katılan 45 hastamızla Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizi bugünkü haline getirmiş bulunmaktayız. Tüm çalışanları, yaptıkları hizmetlerden ötürü gönülden kutluyorum.”