Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı,  Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde 4/B’li olarak görev yapan personellerin fazla çalışma karşılığında ek ücret alamaz maddesine yargıdan fren geldiğini belirterek, “bir yanlış daha düzeltildi” dedi.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ahmet Saatcı şöyle dedi:
“Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının 2012 yılı 4/B hizmet sözleşmesinin 3.maddesinde yer alan ”Normal Çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde yapacağı çalışmalar karşılığında ilgiliye herhangi bir ek ücret ödemez” ibaresinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Sağlık-Sen genel merkezimiz tarafından İdare Mahkemesi’nde açtığı dava sonuçlandı.
17. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararda 4/B'li olarak istihdam edilen sözleşmeli personelin normal çalışma saatleri dışında çalıştıkları süre için ek ücret ödenmeyeceğini öngören hizmet sözleşmesinin söz konusu 3. maddesinin son cümlesinde yer alan ibarenin uluslararası sözleşmelere ve Anayasa'ya aykırı olduğu belirtilerek yürütmenin durdurulmasına hükmetti.”
Mahkeme kararıyla bir yanlışın düzeltildiğini ifade eden Saatcı, “azla çalıştırılan sözleşmeli personele ücret ödenmemesi adaletsiz bir uygulamaydı. Yargının bu konuda verdiği karar memnuniyet vericidir. Kadrolu memurlara fazla çalışma ücretleri ödenirken aynı işi yapan 4/B'li çalışanların ücretlerinin ödenmemesinin adaletsiz bir uygulama olduğunu, İdare Mahkemesi tarafından alınan bu karar var olan eşitsizliği ve adaletsizliği ortadan kaldırmıştır” şeklinde açıklamada bulundu.