İl Sağlık Müdürlüğü, Çorum Fotoğraf Kulübü Derneği ve Hitit Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Derneği işbirliği ile Örencik’te doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Çorum Valiliği koordinasyonunda “8-14 Mart Bilişim Haftası” münasebetiyle, teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen geziye katılım oldukça yoğun oldu.

8 km’lik bir parkur olarak belirlen yürüyüş, Örencik kalesinden başlayıp Sıralı Şelaleler ile devam etti. Yürüyüş sırasında ve sonrasında teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekilerek sağlıklı yaşamın önemi vurgulandı. Tüm katılımcıların memnuniyetiyle sonlanan etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Günümüzün gelişmiş teknolojilerinden olan bilgisayar ve internet kullanımının yaşamımızda istenilen bilgiye anında ulaşabilme, bilgi paylaşımını sağlayabilme gibi getirdiği kolaylıklar yanında çok sık ve zararlı kullanımından kaynaklanan birçok problemi de beraberinde getirmekte olduğu bilinmektedir. Bireylerde, okul çağındaki çocuk ve gençlerde oldukça sık görülen problemli internet/bilgisayar kullanımı, sosyal ilişkilerinin olumsuz yönde etkilenmesine, aile bağlarının zayıflamasına neden olmakta; akademik başarılarını veya iş başarılarını da düşürebilmektedir. Teknoloji/İnternetin aşırı ve bilinçsiz kullanımının önlemesi ve bu konuda farkındalık yaratılması amacıyla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Ruh Sağlığı Birimince “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Programı’ başlatıldı."