Çorum’da “Bilişim Haftası” dolayısıyla “teknoloji bağımlılığı”na dikkat çekmek amacıyla doğa yürüyüşü düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çorum Fotoğraf Kulübü Derneği (ÇFK) ile Hitit Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin (HİDOK) işbirliğinde merkeze bağlı Örencik köyü mevkisinde gerçekleştirilen geziye yaklaşık 60 kişi katıldı.

Hitit Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Derneği üyelerinin rehberliğinde yaklaşık 8 kilometrelik yürüyüşe katılan grup, hem spor yapmanın hem de teknolojiden uzak bir gün geçirme fırsatını değerlendirdi.

Örencik Şelalesi, Örencik Kalesi ile civardaki doğal güzellikleri de keşfeden grup, eşsiz güzellikleri fotoğraflama şansı da buldu.

Yürüyüşe katılan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, günlük hayatta sıkça kullanılan cep telefonu, bilgisayar ve internet kullanımının, istenilen bilgiye anında ulaşabilme, bilgi paylaşımını sağlayabilme gibi birçok kolaylığı sağladığını ancak çok sık ve zararlı kullanımından kaynaklanan birçok problemi de beraberinde getirdiğini belirtti.

Özellikle okul çağındaki çocuk ve gençlerde oldukça sık görülen problemli internet ve bilgisayar kullanımının, sosyal ilişkilerinin olumsuz yönde etkilenmesine, aile bağlarının zayıflamasına neden olduğuna dikkati çeken yetkililer, internetin aşırı ve bilinçsiz kullanımının önlemesi ve bu konuda farkındalık yaratılması amacıyla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Programı başlatıldığını vurguladı.

ÇFK Başkanı Atakan Akman da dernek olarak Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu üyesi olduklarını ifade ederek, fotoğrafla ilgili sanatsal etkinliklerin yanı sıra bu tür programlara da katkı yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

HİDOK Başkanı Gürkan Yağmur ise aylık belirli periyotlarda doğa yürüyüşleri düzenlediklerini dile getirerek, teknolojiden uzak, doğa ile iç içe olmak isteyen herkesi etkinliklere katılmaya davet etti.

Yürüyüşe katılanlar etkinliğin sonunda toplu fotoğraf çektirerek, “Bağlan ama bağımlı olma” sloganı attı.