Çorum Kamu Şirket Çalışanları Derneği yönetimi, Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimliğine atanan Uzm. Dr. Ayhanım Tümtürk'ü hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Çorum Kamu Şirket Çalışanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Aykan, ziyarette yaptığı konuşmada Başhekim Tümtürk’e yeni görevinde başarılar dileyerek kendisine isminin yer aldığı bir duvar saati hediye etti.
Aykan, Göğüs Hastanesinde çalışan şirket personellerinin özlük hakları sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediklerini dile getirerek, “4857 sayılı işkanunu maddelerinin ve bakanlık genelgelerinin yerine getirilerek bu sorunların çözümünde uygulamada bakılması gereken rehberdir yeterki uygulama yerine getirilsin” dedi.
Aykan Derneğin kuruluşundan bu güne kadar yaptıkları çalışmalardan da bahsetti.
Başhekim Ayhanım Tümtürk ise, yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladığını ve çalışanın hakları konusunda titizlikle durduklarını, insan hakları ihlaline yol açan bir durum söz konusu bunun hastaneler birliği bünyesinde bulunan tüm kuruluşlarla çözülmesi gerektiğini vurguladı. Başhekim Tümtürk, bu konuda en yetkili merciinin Hastaneler birliği Genel Sekreterliğinin olduğunu özlük hakları konusunda kişilerin şahsi görüşlerinin değil birliğin bu olayı tek çözüm noktası olabileceğini söyledi.