1-7 Ekim Emzirme Haftası Çorum’da çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında il ve ilçelerde halka anne sütünün önemi hakkında eğitim toplantıları düzenlenirken, kentin değişik bölgelerinde açılan stant ile de broşürler dağıtıldı.

Kutlama çerçevesinde ilk olarak 3 Ekim 2018 günü İl Sağlık Müdürü tarafından İtfaiye Parkında yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi ve stant açılarak vatandaşlara anne sütü hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Ayrıca 1-7 Ekim Emzirme Haftası münasebetiyle Hitit Üniversite Erol Olçok Eğitim ve araştırma Hastanesinde yatan lohusalar ziyaret edilerek, bilgilendirme broşürleri ile bardak hediye edildi.

Hafta kapsamında Çorum merkez ve ilçelerdehalk eğitimi ile 356 kişiye, hizmet içi eğitim ile ise 56 personele bilgilendirme broşürleri dağıtılarak eğitimler verildi.

Eğitimlerde, İl Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından vatandaşlara, bebek ve küçük çocukların beslenmesindeki temel politikası; tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6.aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi gibi konularında bilgiler verildi.