Çorum İl Sağlık Müdürlüğü “Gebeyim. Mutluyum. Doğumdan Korkmuyorum!” sloganı ile yola çıkarak anne adaylarının gebelik konusunda bilgilendirdi.

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın temel hedeflerinden birinin; gebelik dönemi ile doğum sürecinde anne-bebek sağlığı açısından daha kaliteli, verimli, etkin ve güvenli sağlık hizmeti sunulması olduğu dile getirildi.

Bu kapsamda anne adaylarının doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmaları ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sungurlu Devlet Hastanesi, Osmancık Devlet Hastanesi, Alaca Devlet Hastanesi İskilip Devlet Hastanesinde Gebe Okullarının faaliyet verdiğinin belirtildiği açıklamada, “Gebeyim. Mutluyum. Doğumdan Korkmuyorum!” sloganı ile yola çıkarak anne adaylarının gebelik konusunda bilgi düzeylerini arttırarak ve doğum eylemini anlatarak korkularının giderilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Hamile kalmak ve doğum yapmanın, pek çok kadında güzel hisler uyandırabildiğini ancak her kadın için durum geçerli olmayabileceğinin ifade edildiği açıklamada, bazı gebelerin yaşanan travmalar veya abartılı olumsuz doğum hikayeleri yüzünden korkuya kapılabildiği, doğum yapmaktan korktukları için doğumdan ve hatta hamile kalmaktan çekinebildiği kaydedildi.

Anne adayları ile eğlenerek yapılan eğitimlerin sonunda Doğum Salonu ziyareti yapılarak gebelerin bebeklerine kavuşacakları ortamın gezdirildiğinin ifade edildiği açıklamada, gebeye doğuma hazırlık süreci, doğum öncesi ve doğum sonrası süreçte yaşanan kaygılarla baş etmesi konusunda bilgilerin verildiği anlatıldı.