TİKA işbirliğinde Gine Cumhuriyeti’nde uygulamalı sağlık eğitimi vermek amacıyla Gine’ye gidecek olan Çorum Anadolu Tıbbiyeliler Derneği (ANATIPDER)  Başkanı Uzman Dr. Ethem Zobacı, Dernek Koordinatörü Doğan Uyar ve Dernek Üyesi Y.Emre Cankar, yolculuk öncesinde Vali Sabri Başköy’ü makamında ziyaret etti. 
Ziyarette sırasında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında Vali Başköy’e bilgi veren ANATIPDER Başkanı Ethem Zobacı, 2008 ve 2011 yılları arasında yapılan araştırmalarda Gine Cumhuriyeti’ndeki sağlık personelinin eğitim ve ekipman açısından eksikliklerinin olduğunu ve bu kapsamda ANATIPDER tarafından hazırlanan projenin TİKA tarafından kabul edildiğini ifade ederek, dernek üyelerinden oluşan gönüllü doktorların 20 Aralık itibari ile Gine Cumhuriyeti’nde sağlık eğitimine ve sağlık taramasına başlanacağını belirtti. 
Ülkemizin sağlık alanında dünya ile yarışır hale geldiğini ve doktorlarımızın son zamanlarda yapmış oldukları ameliyatlarla dünyada ses getirdiklerine dikkat çeken Vali Başköy, “Gönüllü doktorlarımız Gine Cumhuriyeti’nde, sağlık taramasının yanında meslektaşlarına bir nevi hizmet içi eğitimi verecekler. Dolayısıyla en önemli sorunlardan biri olan eğitim eksikliğine derman olacaklar. Kendilerini çalışmalarından dolayı kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.