Çorum’da uzun yıllar yerel gazetede muhabirlik yaptıktan sonra İstanbul’a taşınarak mesleğini burada sürdüren 34 yaşındaki Buğra Kihtir, böbrek taşı ameliyatı sonrası kendisine takılan stenti aldırmak için gittiği hastanede ameliyat masasında unutuldu.

Saatler sonra fark edilen genç adam yaşadığı olayın şaşkınlığını üzerinden atamadı. Başından geçen trajikomik durumu anlatan Buğra Kihtir, “Çorum’da uzun yıllar yerel gazetelerde muhabirlik yaptım. Bir süre önce de İstanbul’da Aydınlık Gazetesi’nde işe başladım. Üç hafta önce böbrek taşı ameliyatı geçirdim. Operasyon sonunda DJ Stent takılarak taburcu edildim. Stentin alınması için Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniğine gittim. Ameliyata hazır hale geldikten sonra saat 13.00 civarında ameliyathaneye indirildim. 17.00'ye kadar sedye üzerinde bekletildim. Mesai bitimiyle birlikte ilgili birimin doktorları hastaneden çıkınca, ortada kala kaldım. Oradaki görevliler bana ‘Sen bugün unutuldun’ diyerek, üroloji servisine geri çıkarıldım” diyerek, yaşananlardan sonra üroloji kliniğindeki nöbetçi doktorun kendisine ‘Bugün git, yarın gel’ dediğini söyledi.

Yaşananların trajikomik olduğunu söyleyen Kihtir, “Söz konusu olay herhangi bir konu değil, sağlıkla ilgili bir durum. İnsanların hayatı bu kadar basite alınmamalı. Benim başıma gelen daha ciddi bir durumda olan bir hastanın başına gelse, bunu nasıl açıklayacaklar merak ediyorum. Ameliyat sonrası genelde sargı bezi, makas unutulduğu söylenir. Beni tamamen ameliyathanede unuttular. Doktorların çıktığı ve mesai saatinin bittiği söylendi. Ancak ben 4-5 saat orada yatıyor bir şekilde bekledim. Kesinlikle skandal bir durum. Orada unutuldum fakat yaşlı bir insan ya da ufak bir çocuk da yerimde olabilirdi" dedi. Çorum’da uzun yıllar yerel gazetelerde muhabirlik yaptığını ve hastanelerle ilgili haberlere de imza attığını söyleyen Kihtir, “Bu kez de ben haber oldum. Gerekli yasal haklarımı sonuna kadar arayacağım” dedi.