AK Parti Çorum İl Kadın Kolları teşkilatı, Diyabet Haftası etkinliği düzenledi.

Diyabet haftası nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Ak Parti İl Binası önüne stant kurularak şeker ölçümü yapıldı.

Ayrıca şeker hastalığı konusunda vatandaşlar bilgilendirildi.

Etkinliğe Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve kadın kolları üyelerinin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da katıldı.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir yaptığı açıklamada Diyabet’in önemine dikkat çekti. Demir “Diyabet, zamanında tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluk yol açabilmektedir. Özellikle hipertansiyon, obezite, aile öyküsünün varlığı tip iki diyabet gelişimi için birinci sırada hazırlayıcı etkenleri oluşturmaktadır. Dünyada 425 milyon diyabetli yetişkin var. Demek ki her 11 kişiden birisi diyabet hastasıdır. Diyabet açısından risk grupları birliğini hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta başta kalp krizi, bebek etmez, göz sorunları, ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir. Bu vesileyle diye bütün verdiği zararların neler neler olduğunu mikro ölçekte ailede hem de makro ölçekte toplumda farkındalık artırmak için bu etkinlikte gerekli birinci oluşturmasını diliyoruz” dedi. Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da konuşmasında, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve kadın kolları yöneticilerine düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür etti.