Fransız kalmak kavramı gelelikle deyim olarak kullanılır ancak Türkçe deyimler sözlüğünde “Fransız kalmak” şeklinde bir deyim yoktur. Aslında Fransız kalmak argo bir ifade olup, genellikle konuyu anlayamamak, ilgilenmemek anlamında kullanılır. Hulki Aktunç’un Büyük Argo Sözlüğü'nde Fransız kalmayı şu anlamda ifade eder: Fransız.(Bir konu hakkında) ilgisiz, ilgi göstermemek ve herhangi bir konudan uzak kalmak.
Ben sevgili Aktunç’un tanımlamasına farklı bir boyut kazandırıp eklemelerde bulunmak istiyorum.
Bence Fransız kalmak kavramı karşı taraftakinin algılama güçlüğünü ifade eder. Fransız kalmak konu hakkında yetersiz kalan insanlar için kullanılan bir kavramdır.
Avrupa tarihini incelediğinizde genelde karşınıza Avrupalıyı anlatan iki kavram çıkar.
Bunlardan birincisi İngiliz oyunu kavramıdır ki kalleşliği anlatır. İngilizlerin hilebaz, şeytani ve güvenilmez olduklarını ifade etmek için kullanılır.
İkincisi ise Fransızların algılama güçlüğünü, ilgisiz ve bilgisizliğini ifade eden Fransız kalmak kavramıdır.
Fransızlar genelde geleceği okuyamaz, ufukları kısa olup siyasette hep çuvallayan bir millet olarak nam salmışlardır. İşte bu açıdandır ki ülkemizde “Fransız Kalmak” ifadesi argo bir kavram olarak Türkçe’de kendine yer bulmuştur. Sarkozy akıllı olsa Ruanda’da ve Cezayir’de ellerini kana bulamışken parlamentolarında 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan düzenlemeyi gündeme almazdı.
Fransızlar akıllı bir millet olsalar 80 milyonluk ticari bir Pazar olan Türkiye’yi karşısına almazdı. Fransızlar akıllı bir millet olsalar tarihi siyasetçilerin değil tarihçilerin yazması gerektiğine inanırdı.
Ve Fransızlar akıllı bir millet olsalar 1789 Fransız İhtilali ile fikir ve düşünce özgürlüğünün önünün açmış bir millet olarak 1915 olaylarını Ermeni soykırımıdır. Bunu tanımamak dahi suçtur gibi abuk subuk bir tasarıyı gündeme getirmez ve kabul etmezdi.
İşte böyle Fransızlar bu kadar Fransız bir millet. 
Sırf seçim kaygıları ile yanlış yapan Sarkozy'nin gözlerine ve yüz ifadesine bir bakın ne kadar Fransız öyle değil mi?
Madem bu gün argo kavramlardan yola çıktık devam edelim. Şöyle bir hafızanızı yoklayın. Raunda ve Cezayir’deki eli kanlı Fransa nelerle uğraşıyor. Argoda böyle tiplere hödük denilir. Ya da hem kel hem fodul.
Tabii ki affınıza sığınarak. Eee bu kadar Fransız bir milleti her halde cicili bicili sözlerle anlatamazdık.
 
*          *          *          *
Sarkozy’nin Fransızlığı tutunca şimdi oyunu oynama sırası bizde. Alınan bu karara Türkiye olarak sessiz kalmamamız gerekir. 'Türkiye-Fransa ilişkilerini yok edecek bu adım konusunda Fransız halkını bilinçlendirmeliyiz. Unutturulmak istenen Fransız soykırımlarını tüm milletlere anlatmalıyız. Fransız senatosunun atacağı her adımı takip etmeli ve ona göre politikalar üretmeliyiz. Eli kanlı Fransa Antep ve Maraş’ta Fransız asker üniforması giydirdiği Ermeni çeteleri ile yaptığı zulümleri ve katliamları unutmuş anlaşılan. Cezayir ve Raunda’da üç milyon insanın katili olan bir neslin torunları sözde Ermeni tasarısı ile suç bastırma kompleksi içerisinde hareket etmekte ve sütten çıkmış ak kaşık ayaklarına yatmaktadır. Antep’te Şahin beylerden ve Karayılanlardan, Maraş’ta Sütçü İmamlardan yediği tokatın intikamı peşinde olan eli kanlı ve zavallı Fransa ateş ile oynamaktadır.   
 
*          *          *          *
Mevcut bilgiler ışığında bir de konuya oylama sırasındaki rakamları değerlendirerek bakalım. Aslına bakarsanız; 577 üyesi olan Fransa parlamentosunda 70 üye oylamaya katıldı ve bunlardan 38 i kabul oyu verdi. Kabul oyu verenlerin hesabını yaparsanız % 6,7 ile tarsı kabul görmüş oluyor. 577 rakamından 38 i çıkardığınızda geriye 539 kalır ki haksızlık karşısında suskun kalıp dilsiz şeytan konumuna düştüklerini düşünmekteyim. Rakamlar Fransa’nın demokrasi anlayışının ne kadar ucube olduğunu da ispat ediyor. Ayrıca bu rakamlar seçim kaygısı ile bir macera peşinde koşan Sarkozy’nin seçimi kaybettiğinin ve yalnız kaldığının da açık bir belgesidir. Sarkozy seçimi kaybettiğine göre paniğe gerek olmadığını ve rahat davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Biz gelelim tasarının bizim cephede doğuracağı sonuçlara. Ülkemizde İster istemez Fransız malları için bir boykot havası esecektir. Bu boykot havasını hiçbir siyasi irade ve hiçbir güç engelleyemeyecektir. Fransız mallarına boykot dedim de aklıma geldi. Fransız malları arasında kına olmadığını biliyorum. Gelinen noktada Sarkozy’e kına lazım olacak. Seçim hesapları nedeni ile iki milletin sağlıklı ilişkilerine Fransız kaldığı için bir yerlerine yakması gerekiyor. Ben paniğe gerek yok desem de biliyorum heyecanınızı engelleyemeyeceğim. Biliyorum bu heyecan sizde Fransız mallarını boykot etmeye kadar gidecek. Fransız malları hangileri diye sakın bana sormayın. İşte onu yazamam. Yine de çok ısrar ediyorsanız. Gooogle arama motorunda yazıyor.