Çorum Valiliği Sitesi'ndeki ciddiyetsizliklerin ardı arkası kesilmiyor.
Vali Çakır, Çorum’a atandıktan sonra www.corum.gov.tr adresinden yayın yapan Çorum Valiliği’nin resmi internet sitesi, güncelik ve ivme kazandı. Vali Çakır’ın yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaşma adına yapılan bu işlem en başta biz gazeteciler tarafından olumlu karşılanmıştı. Artık yerel gazetecilerin Vali Çakır’ın Çorum için yaptıklarından bilgisi olacaktı.
Ancak zaman geçtikçe işin ciddiyeti kayboldu. Bu görevi yapması için başka kurumlardan getirilen personelde zaman içinde zafiyet baş gösterdi.
Çorum Valiliği’nin yüz akı olan siteye ciddiyetten uzak bilgiler atıldı. Bunun en son örneği bu hafta sonu yaşandı.
19 Kasım 2001 Cumartesi günü www.corum.gov.tr sitesine konan "CEMİLE ÇAKIR 'DAN ŞEHİT ANNESİ ZİYARETİ" başlıklı haber, işin ciddiyetinin kaybolduğunun son örneği oldu.
Verilen haberde, Vali Çakır’ın eşi Cemile Çakır ve İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç’ın eşi Figen Saraç hanımefendilerin bir şehit annesini ziyaret ettiği duyuruluyordu. Hanımefendileri bu ulvi davranışlarından dolayı yürekten kutluyorum. Bu davranışlarının başkalarına örnek olmasını temenni ediyorum. Ancak haberi kaleme alan valilik görevlisi (Vali Çakır’ın özel bulup işin başına getirdiği kişi ve kişiler...) ziyaretin ulviliğinin farkında olmamalı ki, sanki hanımefendilerin ziyareti bir kuruma yapılmış gibi aksettirmişler. Haberde, şehit annesi Behiye Aykan’a ziyaret yapıldığı belirtilmiş. Ama şehidimizden bir satır bahsedilmemiştir. Bir kamu görevlisi işini bu kadar ciddiyetten yoksun yapamaz. Haberi siteye koyan görevlinin yaşı küçük veya tarihi bilgisi yoksa, korumalardan bilgi alsın. Korumalar şehitler konusunda uzmandırlar. Konuyu kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum…
Valilik sitesindeki ve kendi yaptığımız aynı haberi okuyucularımıza ayrı ayrı sunuyoruz. Karar onların….
Sayın Vali Çakır, büyük bir ivme kazandırdığınız oval ofisinize bir şey demiyorum. Lütfen itina ile Oval Ofise topladığınız prens ve prensesleriniz O ofisin kıymetini bilsinler. Görevlerini olması gerektiği gibi tam ve ciddi yapsınlar. Yapmayanları da sizin takdirinize bırakıyorum…

Çorum Valilik Sitesi'ndeki Haber:
http://www.corum.gov.tr/haber_detay.php?haber_id=527

Yayla Haber Gazetesi'ndeki Aynı Haber:
http://www.yaylahaber.com/guncel/cakir-ve-saractan-sehit-annesine-ziyaret-h12460.html 

Haberin Valilik Sitesinden Duyuruluş Şekli: