Çorum köylerinin Ak Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı’ya olan sevgisi İstanbul’dan Kargı’ya Antalya’dan Dodurga’ya dalga dalga yayılıyor.
Her yıl Ramazan ayında köylerinde buluşan ve atalarının bulunduğu topraklarla hasret gideren Osmanlı’nın özellikle saray çalışanlarını tercihen görevlendirdiği Golaz Divanı olarak bilinen Kargı İlçesi'nin Çobanlar, Yağcılar, Çobankaya, Akcataş, Tepearkası, Koyunkıran ve diğer bölge köyleri dernekler organizasyonu ile buluşuyorlar.
Hemen bütün organizasyonlarında Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı’yı köylerine davet ederek bağırlarına basan bölge köylüleri Bağcı adına şiirler yazıp çeşmeler yaptırıyor.
İstanbul’da oldukça aktif olan Çobanlar Köyü ve diğer köy derneklerinin programlarına mümkün olduğunca katılman milletvekili Bağcı, İstanbul’daki bütün derneklerin gönüllerinde taht kurmuş.
İstanbul’daki Çorumlu STK'larla hemen her yıl buluşan Bağcı’nın sosyoloji akademisyeni olması da bu sevdaya ayrı bir renk katmış.
AK Parti'nin Kargı İlçe Teşkilatı ile Ramazan ayı içersinde neredeyse bayram sabahına kadar hasbihal eden Bağcı’yı bölge halkı dilinden düşürmüyor ve dualarını eksik etmiyor. 
İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ile birlikte gece gündüz Kargı köylerindeki bütün yolları arşınlayan Bağcı’ya bölgeyi temsil eden sivil toplum örgütü liderleri “Bağcı bize siyaseti sevdirdi” diyor.
Bağcı’yı siyasete güven kazandıran adam ve siyasetin dürüst, sözünde duran, çalışkan ve hizmet adamı ifadesi ile tanımlayan dernek başkanları “Bu güzel insana vefa borcumuz var. Kargı,Bağcı sayesinde Çorum ve ülke gündeminde yerini aldı” değerlendirmesinde bulunuyorlar. 
İşte bu vefaya en güzel örnek Çobanlar Köyü halkı yaşlı ve genç ellerinde kazma kürek ile Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı adına yaptırdıkları çeşmeye dağdan su getiriyorlar. Evet; Osmanlı'nın Golaz Divanı'nda Cumhuriyet tarihinde yapılan ilk vekil çeşmesi.
Siyasetçiyi unutulmaz kılan hizmetlerle milletin gönlünde yer etmek ve mazide hoş bir seda bırakmak herkese nasip olmasa gerek.
Biliyorum ki; Bağcı’nın hayalinde Kargı yaylalarının Uzungöl ve Ayder’e alternatif bir turizm merkezi olacağı düşüncesi var.
Bağcı’daki bu çalışma azmi elbette bir sonuç getirecek. İşte bölge köylüleri de bu farkı hissettiklerinden olsa gerek Bağcı ile aralarında bir gönül bağı kurulmuş.
Sadece Kargı Yaylaları mı? Tabii ki hayır. Osmancık’ın Gölbel’ini ve Kunduz yaylalarını da bu güzelliğe eklemek gerek ve tarih şahittir ki Kunduz ormanları nasıl Samsun’dan Osmancık’a yani Çorum’a kazandırıldıysa yarın elbette ki Kargı yaylaları ile birlikte Gölbel ve Kunduz’da Çorum yayla turizminin altın birer halkası olacak.
Tarihin medya sayfalarındaki yerini alacak olan bu yazı nasıl ki dün Kırkdilim’in ilmek ilmek dokunduğu gibi. Devamında Kızılırmak havzasının sulama projeleri hayata geçmesi ve nihayetinde yurt, hastane, okul, gençlik merkezi ve yol olarak Çorum şiirleştikçe sonuçta yaylalarımızda turizm ile birlikte gülerken insanımızın da refah düzeyi yükselecek.