Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından destek sağlanacak olan iki proje için imza töreni düzenlendi. Projenin protokolleri DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay ve Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci’nin katılımlarıyla imzalandı.

Ömer Derindere Fen Lisesi e-Twinning projesinin ortağı oldu Ömer Derindere Fen Lisesi e-Twinning projesinin ortağı oldu

Öğrencilerin akademik gelişiminin yanında sosyal ve kültürel yönden de gelişimlerine katkı sağlayacak olan Sanat (Z) Projesi ile öğrencileri çağın en büyük sorunlarından biri olarak görülen kitle iletişim araçlarının zararlı yönlerinden kurtararak kitaplarla, tiyatro ve manevi değerlerle ilgilenmeleri sağlanacak.
Toplam yatırım tutarı 284.600,00 TL olan proje ile ilçedeki ilk yazarlık atölyesi kurulmuş olup, öğrencilerin yazmış olduğu eserler yapılacak olan tiyatro salonunda sahnelenecek. Böylelikle öğrenciler modernleştirilmiş ve teknik olarak donatılmış yazarlık, oyunculuk ve dekor kıyafet hazırlama atölyelerinde üretime katkıda bulunarak kendilerini değerli hissedecekler ve okula aidiyet duyguları artacaktır.

Geçmişten Geleceğe Kültür Köprüsü Projesi ile anaokulu öğrencileri dijital aletlerin donuk ekranlarından kurtarıp geleneksel oyunlara yönlendirecek, birliktelik duygularının gelişmesini sağlayacak “Oyuncak Müzesi ve Masal Evi” yapılacak. Masal Evi içerisinde tiyatro gösterimi ve geleneksel oyunlar sergilenerek çocuklara kültürel aktarım sağlanmış olacak. Masal Evi sayesinde öğretmenler sınıf dışında uygulamalı eğitim yapacak; masal anlatıcılığı, müzede öğrenme, tiyatro, oyun, drama ve müzik gibi birçok faaliyet gerçekleştirilecek.

Ayrıca Masal Evi ve Oyuncak Müzesi; sınıf rehber öğretmenler tarafından masal ve oyun terapisi, resim analizi, çocukları tanıma ve bilgi toplama amacıyla veri kaynağı olarak kullanmaya olanak sağlayacak olup oyuncak müzesi bölgemizde ilk ve tek olacak. Genel hedefleri ile geleneksel oyun ve oyuncaklar kullanılarak kültürel aktarımın sağlanması, çocukların anne babaları ile oyun oynayarak aile içi iletişimin güçlendirilmesi sağlanacak olan projemizin toplam yatırım tutarı 778.000,00 TL olarak belirlendi.

Editör: Ebru Çalık