Osmancık Ziraat Odası üyeleri, delege seçimi öncesi bilgilendirildi.

Osmancık’ta 25 Aralık Salı 2018 günü yapılacak Ziraat Odası delege seçimi öncesi oda üyeleri oy kullanma ve uyulması gereken kurullar konusunda bilgilendirildi.

Toplantıya; Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Jandarma Komutanı Tevfik Kara, Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Katılımcılar, Ziraat Odası Genel Sekreteri Recep Çıplak tarafından dikkat edilmesi gereken hususlar ve kanun maddeleri hakkında bilgilendirildi. 

73 delegenin seçileceği seçimlerde oy kullanacakların uyması gereken kurallar, sandık görevlisi olacak muhtarların seçim esnasında ve seçim sonrasında dikkat etmesi gereken kuralların anlatıldığı seçim, 25 Aralık Salı günü saat 08.00’de başlayacak ve oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erecek. Vekalet ile oy kullanmanın kesinlikle yasak olduğu seçimde kullanılan oylar mühürlenerek torba içerisinde kaymakamlığa teslim edilecek.

Seçimlerde oy kullanmak ve delege olma şartları şu şekilde:

- Osmancık Ziraat Odası Üyesi olmak

- Okuryazar olmak

- Erkeklerde Askerlik vazifesini yapmış olmak

- Mahcur / kısıtlı (mahkeme kararı ile kamu haklarından mahrum) olmamak

- Sandık Kurulunda görev alanların delege adayı olamayacaktır.

- Süresi ne olursa olsun, 6964 sayılı Kanun 33 ve 43’üncü maddeleri kapsamında, odadan uzaklaştırma cezası alanlar, oy kullanamazlar organ üyeliklerine aday olamazlar.

- Birden fazla Ziraat Odalarına kayıtlı olanlar İkamet odası neresi ise orada oy kullanabilecektir."