Çorum'un Osmancık İlçesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da yabani hayvanlar için dağlara ve ovalara buğday ve ekmekten oluşan yem bırakıldı.

Osmancıklı hayırsever eğitimci işadamı Ahmet Yılmaz'ın öncülüğünde yıllardır yürütülen bu hizmet, Osmancıklı hayvan severlerinin de konuya ilgi duyup sahiplenmesi ile geleneksel hale geldi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ahmet Yılmaz, şunları söyledi:

"Dünya nimetleri sadece biz insanlar için olamaz. Yeryüzünde yaşayan tüm canlıların da dünya nimetlerinden faydalanma hakkı vardır. Ekmek ve buğdaydan oluşan gıda maddeleri hayırsever hemşehrilerimizin gayret ve emekleri ile yaban hayvanlarına ulaştırılmaktadır. Emek veren ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu anlamlı hizmetin derleme ve dağıtım işini yürüten sevgili kardeşim Hayati Kurşun ve ekibine de teşekkürü bir borç biliyorum.

Bu girişimi basın yoluyla duyurmaktaki amacım; farkındalık yaratmaktır. Hepimizin için de var olan hayvan sevgisini bir kartopu yumağında olduğu gibi derleyip bir çığ misali büyütmektir.

Yıllardır amatör bir ruhla yapılan bu hizmeti bir dernek çatısı altında yürütmek daha da verimli olacaktır diye düşünmekteyim. En büyük arzum böyle bir derneğin kurulmasını sağlamaktır. İnşallah en kısa zamanda böyle bir dernek kurulacaktır."

Çetin kış şartlarında gıda maddelerini çevredeki yaban hayvanlarına ulaştırmak gibi meşakkatli bir hizmeti keyifle ve başarıyla yürüten Hayati Kurşun da; "Yaratılanı severiz yaratandan ötürü diyerek yola çıktık ve Ahmet ağabeyimle birlikte daha nice yıllar inşallah bu hizmete devam edeceğiz. Bu karda kışta benimle birlikte yola çıkan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Yıllardır konuşulan dernekleşme fikrinin de bu yıl içinde gerçekleştireceği müjdesini veren Ahmet ağabeyime de çok teşekkür ediyorum. Böylesi güzel hizmetlerde inşallah severek yer alacağız" dedi.​​​​​​​