Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Çorum İl Temsilcisi Kemal Börekçi, 24 Ocak 1993’de uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun 19. ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutmayacağız” dedi.
Kemal Börekçi, Mumcu’dan 8 yıl sonra, 24 Ocak 2001’de Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın da, Emniyet Müdürlüğü binasından ayrıldıktan hemen sonra Şehitlik Semti Sezai Karakoç Bulvarı’nda makam aracının içinde silahlı saldırı sonucunda öldürüldüğünü, bu saldırıda Okkan’la birlikte 4 koruması ve şoförünün de hayatını kaybettiğini hatırlattı.
TGB olarak Uğur Mumcu’yu katledişinin 19. yılında bir kez daha hasretle andıklarını vurgulayan Börekçi, “yıllar önce ülkemizde planlı bir politikanın adım adım uygulamaya geçildiğini ilk söyleyenlerin arasındaydı Uğur Mumcu. “Susurluk”u, tarikat, rabıta ve yolsuzlukları yıllar önce karşımıza ilk o çıkardı. Onun işaret ettiği tehlikeler birer birer yaşamda karşımıza dikildi. Ve bu ülkede, aydınlıktan gözleri kamaşanlar ülkemizi koyu karanlıklarına hapsetmek için, karanlığın ortasında bir meşale gibi ortalığı aydınlatan ‘mumları’ birer birer söndürmeye başladılar” dedi.
 Uğur Mumcu’nun katledilmesinin üzerinden 19 kocaman yıl geçmesine rağmen ne yazık ki bu cinayetin bütün bağlantılarıyla aydınlatılamadığını özellikle dile getiren Kemal Börekçi, “ama 19 yıl önce Uğur Mumcu’yu uğurlayan yüzbinler bu oyunun tutmayacağına, özgür ve demokratik bir ülkede bir arada yaşamaya devam edeceklerine yürekten inanıyorlar.
 Ülkemizin üzerindeki bu karanlık ablukanın uzak olmayan bir gün mutlaka dağıtılacağı umudunu biz de yüreğimizde koruyor; yaşam tarzıyla, yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlık ilişkilerin arka planını yansıtmaktan canı pahasına çekinmeyen yürekli insan Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.