Çorum’un Osmancık Ülkü Ocakları, 1977 yılında Osmancık ilçesinde vurularak öldürülen dava arkadaşları Mehmet Çıplak’ı ölüm yıldönümünde mezarı başında andı.
Mehmet Çıplak’ın mezarı başında okunan duanın ardından Osmancık Ülkü Ocaklarında bir anma programı düzenlendi.
Osmancık Ülkü Ocakları Başkanı Osman Kolukısa, programda yaptığı konuşmada şöyle dedi:
“10 Aralık 1977´de şehit edilen 156. Ülkücü Şehit Mehmet Çıplak´ı yad etmek için burada toplanmış bulunuyoruz.
Ülkücü Şehit Mehmet Çıplak 1957´de Osmancıkta dünyaya geldi. Mehmet çocukluğunda ve delikanlılığında olgun samimi ve içten tavırlarıyla sevilen birisiydi. Babası kamyon şoförü olduğu için onunla birlikte köy köy gezerdi. Ülkenin ateş çemberine döndüğü o dönemde Osmancıkta da kinli ellerini kanlı tetiklere nikahlayan gayri insani yaratıklar ortaya çıkıyor ve Osmancık insanının hiç alışık olmadığı kirli emellerini gerçekleştirmek için kan dökmeni ilk basamağına adım atıyorlardı. Yıl 1977 o dönem seçimler öncesinde MHP tarafından tertiplenen bir konvoya katılır ve konvoya açılan bir ateş sonrası can kardeşi Orhan vurulur. Babası Mehmet´i korumak için onu olaylardan uzak tutar ve bir odaya kapatır. Fakat Mehmet ‘Ülke işgal edilmiş kardeşim Orhan vurulmuş siz beni bir odaya kilitliyorsunuz’ diye haykırarak kaçar ve ülküdaşlarıyla beraber kol kola gönül gönüle hastaneye Orhan´ın yanına gitmek için Koyunbaba Köprüsü´ne çıkar.
O mübarek köprü üzerinde Mehmet´i vurdular. Kurşunlar kahpece olsa da Mehmet erce, erkekçe korkusuzca vurulmuştu. Vurulan Mehmet hastaneye kaldırılır, Çorum´a sevk edilirken şehit olur, ruhu uçmağa varır.
Mehmet Çıplak Türk milletinin huzuru ve mutluluğu için kutsal ülkü yolunda yer alan yiğitti. Türk milliyetçisiydi. Onu bu sebeple şehit ettiler. Ailesinin fidanı, zorlu acı bir hayatın tek güzel tadıydı Mehmet.
Konuşmama son verirken varlığına ve birliğine inandığımız Yüce Allah´ dua ediyorum. Yarabbi sen Mehmet Çıplak´ın mekanını cennet eyle. Allah Türk´ü korusun ve yüceltsin. Birliğimizi ve dirliğimizi muhafaza buyursun”
Program yapılan duanın ardından sona erdi.