Osmancık'ta uzun yıllardır faaliyet gösteren Tosunoğlu Oto Kuaförü, ülkenin ve ilçenin bu günlerde geçirmiş olduğu zor günlerde; işletmesinde örnek bir davranışta bulundu.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ülkemizde de kendini gösteren Koronavirüs'ün ekonomiye etkilerini azaltmak ve dayanışmayı sağlamak için birçok kurum ve kuruluş elini taşın altına koydu. Osmancık'ta da bir dayanışma örneği Tosunoğlu Oto Kuaförü işletme sahibi Uğur Tosun'dan geldi.

Tosunoğlu Oto Kuaförü işletme sahibi Uğur Tosun, Osmancık Kaymakamlığı, Osmancık Emniyeti ve Osmancık'ta bulunan Jandarma'nın araçlarını ücretsiz bakım ve dezenfekteden geçirdi. Uğur Tosun, meslek hayatının 12. yılını geride bıraktığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

"Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ülkemizde de kendini gösteren Koronavirüs'ün ekonomiye etkilerini maalesef tüm esnaflar gibi bizlerde yaşıyoruz. Su zorlu süreçte işletmemiz adına taşın altına bizlerde elimizi koyarak güzel ilçemiz Osmancık için gecesini gündüzüne katan başta Jandarma ve Emniyet teşkilatı olmak üzere Kaymakamlığımız ve Belediyemizdeki ekiplerin daha sağlıklı koşullarda çalışmaları için araç bakım ve dezenfekte işlemlerini ücretsiz bir şekilde gerçekleştirdik. Belediyemiz kendi imkanlarında dezenfekte yaptıklarını belirttiklerinden dolayı ücretsiz araç bakım ve dezenfekte işlemlerini Jandarma, Emniyet ve Kaymakamlık araçlarında uyguladık. Bu zor süreçte birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek ve birbirlerimize moral vermek zorundayız" ifadelerine yer verdi.

Uğur Tosun ayrıca yaptıkları dezenfekte çalışması hakkında da bilgiler paylaşarak, "QAC Alkol Bazlı Yüzey Hygen alkol bazlı genel yüzey dezenfektanı ile yapılan işlemler ile araçların iç dış kısımlarına uyguluyoruz. Hızlı dezenfeksiyonundan kullanılan QAC takviyeli alkol bazlı dezenfektandır. Durulama gerektirmez. Dezenfekte etkisiyle bakterileri, virüsleri, mikroorganizmaları öldürür. Uygulandığı yüzeyde tekrardan mikroorganizma bulaşmasını ve üremesini önleyici, koruyucu özelliği olan malzeme ile gönül rahatlılığı ile uyguluyoruz.

Bizler için hizmet verenleri ücretsiz olarak uygulamamızı yaptık. Siz değerli Osmancıklı müşterilerimiz için bu uygulama çok cüzi bir fiyat karşılığında yapılmaktadır. Unutmayalım ki kişisel dezenfekte işlemlerinin yanı sıra ev ve araç dezenfektesi de bir o kadar önemlidir. O nedenle tedbiri elden bırakmamak gerekir. Tosunoğlu Oto Kuaförü'nde bu işlemin yan sıra detaylı iç dış temizlik, pasta cila, koltuk tavan temizliği, boya koruma, cam filmi ve seramik kaplama gibi birçok işlem Hıdırlık Mahallesi eski yoğurt pazar yeri kanal üstü adresinde hizmet vermekte olup 0543 234 27 24 nolu numaradan da irtibata geçebilirsiniz" dedi.