Osmancık'ta birçok canlıyı içinde barındıran ve ilçenin en önemli tarihi 600 yıllık Koyunbaba Köprüsü'nün bulunduğu Kızılırmak'taki görüntü Osmancık'a yakışmadı.


Suya atılan çekyat, koltuk ve kanepeler Kızılırmak'ı kirletmesinin yanı sıra canlılara da zarar veriyor. Çevreye ve tarihe karşı yapılan bu davranış vatandaşlar tarafından büyük tepkilere neden oldu.
Suları kirleten çevreye zarar veren bu kişilerin bulunarak gerekli cezaların verilmesi gerektiğini bildiren vatandaşlar, "Daha önce pet şişeler ve yiyecek atıkları gördüğümüz tahammül edemediğimiz en önemli tarihimiz 600 yıllık Koyunbaba Köprüsü'nün altından geçen Kızılırmak'a atılan çekyat, koltuk ve eski sandalyeleri görünce bunların suda ne işi olduğuna anlam veremedik.


Suyun üzerinde yüzen koltukların, kanepelerin, sandalyelerin orada ne işi var? Çevremize karşı bu kadar mı duyarsız olduk? Bu kişiler bulunarak bir an önce cezalandırılmalılar. Kızılırmak'ta birçok balık türü var. Hem bu canlıların yaşamı tehlikeye atılıyor hem de ilçemizin tarihine zarar veriliyor. İlçemize hiç yakışmayan davranışlar bunlar. Hiç mi bir yer bulamadınız da güzelim Kızılırmak'ın içerisine bu eşyaları attınız. Madem kullanmıyorsunuz eskiciye verin ya da çöp konteynırlarının yanına koyun. Suya atmak nedir? Nasıl bir vicdana sahipsiniz?" diye tepki gösterdiler.