Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Öbektaş köyünde hafriyat sahasında oluşan gölete giren 2 çocuk boğularak hayatını kaybetti.
Edinilen bilgilere göre, Öbektaş köyünde yaşayan Dinçer Erdoğan (12) ve Arif Erdoğan (11) öğle saatlerinden gezmek için evlerinden ayrıldı. Bir süre köyün içerisinde gezinen çocuklar daha sonra yanlarına aldıkları 3 arkadaşıyla birlikte Öbektaş köyü ve Yaylabaşı köyü arasında bir kömür işletmesine ait hafriyat sahasında oluşan gölete gittiler. Serinlemek için gölete giren Dinçer ve Arif Erdoğan bir daha çıkamadılar.  
Dinçer ve Arif'in suda boğulduğunu gören arkadaşları korkuya kapılarak olay yerinden kaçtılar. Paniğe kapılan çocuklar üzerlerindeki şoku attıktan sonra jandarmayı arayıp yardım istediler. Jandarmanın köylülere haber vermesi üzerine Dinçer ve Arif Erdoğan'ın yakınları göletin bulunduğu bölgeye gitti.  
Talihsiz çocukların cesetlerini göletten amcaları Recep ve Hasan Erdoğan çıkarttı. Çocuklarının sudan çıkan cansız bedenlerini gören aileler sinir krizi geçirdi.  
Olayın duyulmasının ardından Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar, Öbektaş köyüne giderek olayla ilgili bildi aldı. Amca çocukları olduğu öğrenilen Dinçer ve Arif Erdoğan'ın cesetleri Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Osmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.  
Öte yandan önceki yıllarda aynı bölgede oluşan farklı yerlerdeki su göletlerinde Öbketaş köyünden 2, Yaylabaşı köyünden de 1 kişinin boğularak hayatını kaybettiği öğrenildi.